LA LLIGA ENDESA

El Barça defrauda i revés a Manresa

Els blaugranes perden contra l'Estudiantes i els del Bages s'acosten al precipici al caure a casa

jmexposito33899545 gra312  madrid  15 05 2016   el alero griego del f160515215638

jmexposito33899545 gra312 madrid 15 05 2016 el alero griego del f160515215638 / FERNANDO VILLAR

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L'última jornada de la Lliga Endesa arribarà diumenge que ve carregada d'incertesa. Amb una inesperada derrota a la pista de l'Estudiantes (74-69), que s'hi jugava la permanència, el Barça va ser incapaç de certificar la primera plaça i l'avantatge de pista als play-off. En canvi, el quadro del Magariños va rebre un alè d'esperança quan tothom el donava per condemnat. Ho va aconseguir amb el seu triomf contra pronòstic davant el líder de l'ACB, però sobretot amb la dolorosa derrota de l'ICL Manresa al Nou Congost contra el Gipuzkoa (78-80).

La derrota dels manresans va arribar, a més, carregada de polèmica. Landry va tapar una acció de Mulsi a l'últim segon, en una acció que semblava il·legal. Però els àrbitres, després de revisar l'acció en un monitor, van donar per bona l'acció del jugador del Gipuzkoa, un equip que ja havia baixat, que només es jugava l'orgull en la victòria.

Els nervis van tenallar el quadro d'Ibon Navarro, que va arribar a atresorar un avantatge de 15 punts a la primera part (40-25), però després va perdre el món de vista, fins a viure la tragèdia que va deixar enfonsada l'afició del Bages. L'Estudiantes jugarà l'última jornada a la pista del Gipuzkoa i el Manresa, a la del Laboral Kutxa.

El Barça, per la seva banda, no deixa de complicar-se la vida. Anava a la pista de l'Estudiantes amb la possibilitat de certificar la primera plaça. Però en comptes de mostrar la imatge d'equip poderós que se li suposa, va tornar a defraudar. És cert que el Barça es va presentar a Madrid amb baixes importants (Lawal, Dorsey, Ribas i Navarro), però això no justifica la pobra imatge oferta al Barclayscard. Va fer la impressió durant molts minuts que l'equip que es mereixia baixar era el blaugrana més que el seu rival.

DERROTA DE LA PENYA / La derrota del València a la pista de l'Unicaja 24 hores abans va ser l'única bona notícia per a l'equip de Pascual. L'ensopegada de l'equip de Pedro Martínez dóna un marge de seguretat als barcelonistes, que s'asseguraran la primera plaça imposant-se en l'última jornada al Tenerife al Palau.

Notícies relacionades

A l'equip de Pascual no li va sortir res bé, superat en tensió i ganes pel seu rival. Només Doellman (19 punts, 8 rebots) va estar a l'alçada. La resta de l'equip va deambular amb una falta d'actitud i una desídia impròpies.

Una cistella de Cabezas, a l'últim segon va fer caure el FIATC Joventut en la visita a Múrcia i va reforçar les opcions de l'equip de Katsikaris d'entrar als play-off, tot i que ho haurà de ratificar a l'última jornada.