Platini dimitirà com a president de la UEFA en el pròxim congrés

Malgrat la reducció que el TAS ha imposat a la seva sanció, l'expresident de la UEFA dimitirà de manera definitiva, segons ha anunciat aquest dilluns

1
Es llegeix en minuts

Michel Platini ha anunciat aquest dilluns que dimitirà del seu càrrec de president de la UEFA en el pròxim congrés, després de saber-se que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) manté la pena d'inhabilitació, encara que la redueixi de sis a quatre anys. En un comunicat emès pels seus advocats, Platini "fa saber que presentarà la dimissió com a president de la UEFA -un càrrec del qual ja estava suspès- en el pròxim congrés de l'organització", cosa que hauria de passar els pròxims dies. Després del congrés de la UEFA celebrat el dia 3 a Budapest, s'havia indicat que el pròxim "ordinari" es faria a Hèlsinki el 2017.

Notícies relacionades

El francès ha manifestat "la seva profunda decepció" pel dictamen del TAS, sobretot perquè ha dit que la seva defensa davant les acusacions la recolzaven "diversos professors de dret suís". La sanció, que inclou una multa de 60.000 francs suïssos (davant els 80.000 que se li havien imposat anteriorment) és perquè l'òrgan disciplinari va considerar que havia infringit el Codi Ètic de la FIFA.

Una infracció relacionada amb els dos milions de francs suïssos que va rebre de la FIFA el 2011, un pagament autoritzat per Joseph Blatter, llavors president, per treballs fets anys abans, segons un acord firmat per tots dos el 1999. En una primera reacció, el president de la Federació Francesa de Futbol (FFF), Noël Le Graet, ha dit en declaracions al canal "BFM TV" que lamenta la condemna de Platini, que al seu parer "no es mereixia una sanció tan forta". "Estic molt trist per Michel (Platini)", ha assenyalat Le Graet, que ha recordat que l'antic internacional francès "és una persona que estima el futbol, que estima l'esport".

Temes:

Futbol UEFA