ELIMINATÒRIES DEL MUNDIAL 2018

L'Uruguai empata al Brasil (2-2) i Suárez guanya Neymar

El davanter uruguaià del Barça no jugava amb la seva selecció des que va ser expulsat per la mossegada a Chiellini al Mundial 2014

Football Soccer - Brazil v Uruguay - World Cup Qualifiers - Arena Pernambuco stadium - Recife, Brazil- 25/3/16. Luis Suarez (R) of Uruguay tries to control Neymar of Brazil. REUTERS/Paulo Whitaker

Football Soccer - Brazil v Uruguay - World Cup Qualifiers - Arena Pernambuco stadium - Recife, Brazil- 25/3/16. Luis Suarez (R) of Uruguay tries to control Neymar of Brazil. REUTERS/Paulo Whitaker / PAULO WHITAKER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

"¿La veritat? És el retorn somiat”, va dir Luis Suárez, una altra vegada l'heroi de l'Uruguai en un partit que semblava perdut davant el Brasil i que va acabar empatat a dos gols. El davanter del Barca va aconseguir la paritat celeste i va estar molt a prop d'anotar el gol de la victòria. No jugava amb la selecció des de la controvertida expulsió durant el Mundial 2014. Ha passat el temps, però les ganes i la potència s'han mantingut intactes. "Un intenta donar el millor”, va dir 'el pistoler'. En aquest sentit, el duel entre Suárez i Neymar va ser clarament favorable al primer. No solament per la seva diana, sinó també per la irrupció brillant a la segona etapa. 'Ney', en canvi, va rebre una segona targeta groga i dimarts no serà a Asunción davant el Paraguai.

Notícies relacionades

El partit potser més esperat de les eliminatòries sud-americanes no va escatimar sorpreses ni emocions. El Brasil va pegar dues vegades. Al cap d'un minut ja tenia avantatge gràcies a Douglas Costa. Una extraordinària definició dins l'àrea d'Augusto, que havia sigut habilitat per Neymar, va col·locar el marcador en 2-0. Tot apuntava a una golejada. Però amb l'Uruguai mai s'han de donar les coses per segures. Els 'charrúas' van reaccionar i, abans que s'acabés el primer temps, Edison Cavani havia aconseguit el descompte.

"El segon gol del Brasil va servir per despertar-nos”, va dir Cavani. "Aquest equip ha demostrat rebel·lia i caràcter”, va afegir Suárez, i ho va poder demostrar en el segon temps. Matías Vecino va observar i la va cedir al davanter. Suárez es va escapar per l'esquerra i el seu contundent tret no va poder ser aturat per Allison. "El Brasil va fer més, però va cedir l'empat”, va lamentar el diari paulista 'Estado'. "La victòria s'ha escapat”, va dir 'Folha'. Com es podia esperar, els aficionats brasilers no van acomiadar de la millor manera el seu equip a l'estadi de Recife. A Montevideo, el diari 'El País' parlava de gesta. L'Uruguai es manté com a escorta d'un Equador sorpresa.