L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Messi i Suárez emulen el penal de Cruyff

L'astre argentí i l'uruguaià repeteixen la genialitat de l'holandès amb Jesper Olsen el 1982

El mític penal de Cruyff i Olsen el 1982.  / periodico

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Leo Messi mai deixa de sorprendre. Ni tan sols s'ho esperaven els seus companys. Jordi Alba va confirmar que no en sabien res, però el geni argentí es va aliar amb Luis Suárez per convertir el penal de l'any. Era el minut 80 i Leo es disposava a llançar el penal que ell mateix havia provocat després d'una jugada espectacular. 

Però en lloc de disparar a porta i firmar el seu gol 300 amb el Barça a la Lliga, va decidir assistir Suárez. Va llançar, per tant, el penal de manera indirecta, va desplaçar la pilota cap a la seva dreta i l'uruguaià la va enviar a la xarxa.

Aquesta acció va remetre immediatament a una imatge, la del penal que van patentar Jesper Olsen i Johan Cruyff quan estaven a l'Ajax el 1982. En aquella ocasió, Cruyff va cedir a l'esquerra cap al seu company, que li va tornar la pilota. L'astre holandès va marcar després de la paret

Notícies relacionades

Henry Pirés, quan estaven a l'Arsenal, van intentar una acció idèntica, però ells van fracassar el 22 d'octubre del 2005 davant el Manchester CityMessi Suárez van complir a la perfecció el seu objectiu. 

Però encara que tothom recorda Cruyff com l'inventor d'aquest penal indirecte, va ser un davanter belga anomenat Rik Coppens el primer a fer-lo amb Andre Piters en un partit classificatori per al Mundial del 1958.