L'efecte Zidane es dilueix al Villamarín (1-1)

L'equip blanc només és capaç d'empatar contra el Betis amb un gol en fora de joc

ecarrasco32532383 real madrid s cristiano ronaldo sits on the pitch 160124223618

ecarrasco32532383 real madrid s cristiano ronaldo sits on the pitch 160124223618 / Angel Fernandez

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

Al tercer assalt es dilueix l'efecte Zidane. El Madrid no ha sigut capaç de guanyar al Benito Villamarín el Betis, que no marcava un gol des del 5 de desembre, i s'ha desenganxat una mica més dels que lluiten pel cap de la Lliga. Cejudo ha sorprès Keylor Navas amb un gran xut en el tram inicial del partit i el quadro madridista només ha pogut empatar en el segon temps amb un gol de Benzema precedit d'un clar fora de joc de James, autor de l'última passada.

Lluny de seguir el mandat del seu tècnic per al primer partit lluny del Bernabéu sota la seva direcció, l'equip blanc va deixar que el Betis, al qual l'angoixa per la difícil situació que travessa no el va frenar, li passés la mà per la cara. Tot al contrari, el Betis va reconvertir la seva ansietat en energia i tenacitat per pressionar i arraconar un rival que no va aconseguir assimilar l'empenta inicial d'un oponent connectadíssim i sense fissures. Les ganes, la intensitat i la concentració que va demanar 'Zizou' als seus jugadors va cristal·litzar en l'inici del xoc en una disposició poc o gens convenient per tornar a tirar endavant el compromís amb la solvència dels dos anteriors davant el Deportivo i l'Sporting.

La defensa blanca, en què va comparèixer per sorpresa Danilo en lloc de Carvajal fins que el seu entrenador es va afartar dels seus desencerts, no va trigar a donar senyals alarmants d'inseguretat davant les escomeses verd-i-blanques.Va tremolar primer Varane i no va tenir després Pepe l'atenció suficient per evitar que Fabián baixés la pilota rebutjada per Keylor Navas davant Rubén Castro, aprofitat per Cejudo per xutar una volea impecable que va deixar amb el motllo el porter costa-riqueny (m. 7).

PENAL A BENZEMA

Una fuetada que va deixar aplanat el Madrid i va donar més ales encara al Betis, que va seguir a la seva, a pressionar i a tallar els circuits del conjunt blanc, que no va donar verdaders senyals en atac fins passada la mitja hora, quan Cristiano Ronaldo, a qui Benzema havia deixat sol davant Adán, va travessar massa. Pepe no va dirigir bé després un forçat cop de cap en un córner i l'àrbitre, que ja havia ignorat una agafada a l'àrea a Ronaldo a la primera part, se'n va menjar un de llibre de Petros a Benzema.

Notícies relacionades

A tot això, James, la gran novetat de la tarda per substituir el lesionat Bale, estava fora d'òrbita per la banda dreta i Isco havia de desgastar-se molt més en funcions defensives que a facilitar el desplegament ofensiu. A pesar de tot, l'últim quart d'hora abans del descans augurava que el quadro bètic ho passaria malament en la continuació i així ho van indicar les ocasions desaprofitades per Benzema i James tot just començar la segona part. Van passar gairebé 20 minuts, no obstant, sense que el Madrid tornés a rematar a porta, malgrat els esforços d'un omnipresent Modric per canalitzar el joc i llançar el seu equip, a la qual cosa també hi va contribuir l'entrada de Carvajal en lloc del desencertat Danilo. Quan va tornar a fer-ho, va empatar per mitjà de Benzema, encara que amb la particularitat que el col·legiat es va empassar un clar fora de joc de James, assistent del davanter francès (m. 71).

Va acusar el cop el Betis i el Madrid es va llançar amb tot a pel segon, que semblava que arribaria pel seu propi pes, pel gran desgast local i sobretot a causa de les contínues càrregues madridista. Ho van tenir a l'abast novament James, a qui Adán va desviar a córner un gran xut amb l'esquerra, i Benzema, que no va poder concretar com volia una rematada de taló a passada de Kroos. En el temps afegit, Rubén Castro va estar a prop de fer més sang encara en una contra, però el seu xut final, després de desfer-se dels centrals, va marxar desviat.

Fitxa tècnica

Camp: Benito Villamarín (48.000).