Javier Fernández ensopega amb un sensacional Hanyu a Barcelona

El patinador japonès bat rècords en el programa curt (110,95 punts) i manté segon l'espanyol

El patinador espanyol Javier Fernández, durant el seu programa curt en la final del Grand Prix ISU que se celebra al centre internacional de congressos de Barcelona.

El patinador espanyol Javier Fernández, durant el seu programa curt en la final del Grand Prix ISU que se celebra al centre internacional de congressos de Barcelona. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

Javier Fernández ho tindrà difícil per guanyar per primera vegada la final de l’ISU Grand Prix, tot i patinar a casa, a Barcelona. El madrileny de 24 anys té l'enemic a casa, al mateix grup d’entrenament que comparteix el tècnic Brian Orser a Toronto. Es diu Yuzuru Hanyu, és japonès, té 24 anys, com Javier, i va ser campió olímpic i del món el 2014.

Notícies relacionades

Després d’un any de cert descans, ha tornat amb força i ahir a la nit va omplir la pista de flors, peluixos i amulets amb un programa curt senzillament sensacional. Amb una puntuació rècord de 110,95 punts (que no s’havia vist mai), Hanyu abordarà destacat el programa llarg de dissabte, davant d’un Javier Fernández que, tot i un parell d’errors en els salts inicials, es va situar segon, amb 91,52, davant de dos patinadors emergents de molt futur, el xinès de 18 anys Boyang Jin (86,95) i el japonès de 17 Shoma Uno (86,47).

GRANDÍSSIM NIVELL

La primera jornada de la segona ocasió en què Barcelona acull aquest prestigiós torneig va deparar un grandíssim nivell. Fernández, que va succeir Hanyu en la seva condició de campió del món, no va estar perfecte. Ja li va passar l’any passat, encara que va poder recuperar en el programa llarg per acabar amb la plata, a afegir al bronze del 2011. Ahir va posar la mà a terra al quàdruple salchow inicial i va avortar el triple toeloop que seguia el triple lutz. Però la seva puntuació va estar en línia amb les seves actuacions d’aquest any. «Estic content del meu programa, encara que s’ha de reconèixer que Yuzuru ha estat magnífic. Ara m’he de centrar en la meva actuació, fer un gran programa llarg dissabte», va assegurar el patinador madrileny, que va arrossegar uns 5.000 espectadors a la pista instal·lada per segon any consecutiu al Centre de Convencions del Fòrum. Hanyu es va mostrar, senzillament, inabordable. El seu rècord en el curt era de 106,33 punts, i el va superar. Ara anirà a buscar el seu rècord total de 322,40.