Rajoy: "L'onzena pot caure aquest any"

El president del Govern exerceix per un dia de comentarista a la COPE

El dirigent descarta Messi i Iniesta per al a Pilota d'Or i creu que el Madrid remuntarà

Mariano Rajoy, durant la seva participació en ’El partido de las doce’ de la COPE. / EFE / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / MADRID

D'una altra cosa no en deu saber, però el president Mariano Rajoy en sap un niu de futbol. No només de jugadors (“¡ostres, mira, al Xakhtar, no juga Kovalenko!”), també de ratxes (“el Barça va estar l'altre dia intractable, fantàstic, però veurem com evoluciona, queda molt”), de premis (“jo la Pilota d'Or l'hi donaria a Cristiano, segon Iniesta i tercer Suárez, que és un crac”) i sembla, sí, que té grans amics en el futbol: “Confio en Florentino, ara l'estan atonyinant però, bé, d'això jo els en podria parlar molt”.

Abans que Rajoy arribés a la COPE, a Madrid, per convertir-se en el primer president de Govern ¿mundial? que retransmet, no un sinó fins a tres partits (Reial Madrid, Atlètic i Sevilla), la gosseta de la policia, que no es diu ‘Diesel’ però podria dir-s'ho, va inspeccionar les instal·lacions. I, puntual, Rajoy va arribar acompanyat del seu fill Juan, de 10 anys, que es va atrevir, fins i tot, a fer broma (¿broma?, no ho sé ben bé) amb Manolo Lama al dir-li que els seus comentaris “en el joc FIFA de la Play són força millorables”, cosa a què el popular comentarista va replicar: “Doncs no votaré el seu pare”.

BROMES AMB MONTORO I MERKEL

El seu pare, que va dir que no només era soci sinó també abonat del Reial Madrid, va assegurar que “l'onzena pot caure aquest any” i quan Lama li va preguntar si tenia més de 20 anys de soci per poder ser candidat, li va assegurar que molts més, “però tindríem un problema amb l'aval de 88 milions d'euros”. “Jo puc ajudar-lo en això --va afegir Lama--, però hauria de deixar d'enviar-me a Cristóbal Montoro durant alguns anys”. “Doncs això és negociable”, va dir Rajoy. “Escolti ¿i jo?, ¿i jo?”, s'hi va sumar Paco González. “Ho sento, només a Lama, i perquè per a una causa justa”. Per cert, Rajoy va assegurar que Montoro, Luis de Guindos Rafael Catalá “són de l'Atlètic”.

Rajoy, que va estar a favor de tots, va patir amb el Sevilla, que va sortir golejat del camp del Borussia Mönchengladbach alemany. Quan els alemanys es van avançar, el comentarista de la COPE li va demanar que truqués a Angela Merkel “perquè deixin d'atacar”. “Ara m'hi poso, que me'n deu alguna”, va respondre el president, que després va fer broma insinuant que Merkel no li agafava el telèfon “perquè n'hi ha que no deixen de treballar mai”.

Notícies relacionades

Rajoy, que va elogiar el comportament de Florentino i Josep Maria Bartomeu a la llotja del Bernabéu, no va semblar que patís amb el resultat del Madrid (3-4), tot i que els crits de perill a l'estudi del carrer d'Alfonso XI de Madrid se sentien al carrer… per part de la resta de comentaristes quan el Xakhtar Donetsk va marcar el tercer.

I tot va acabar en rialles i més rialles, com no podia ser d'una altra manera, amb un divertit intercanvi de paraules entre l'autèntic Rajoy, és a dir, el president, i el seu imitador a la ràdio, del ‘Grupo Risa’.