L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

"Confiem molt en el futur de l'Espanyol"

Chen Yansheng, el nou propietari del club, assegura que la prioritat és resoldre el tema econòmic i després reforçar l'equip

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / BARCELONA

El futur propietari de l'Espanyol, l'empresari xinès Chen Yansheng, ha realitzat les seves primeres declaracions després de conèixer-se que el seu conglomerat, el Rastar Group, es convertirà en el màxim accionista de l'entitat, amb un grup d'accions que estarà entre el 45,1% i el 56%.

El magnat ha expressat el seu compromís amb el club periquito. La seva primera finalitat és solucionar el problema econòmic, amb un deute net de 130 milions i un deute amb Hisenda d'uns 30 milions que s'ha de començar a saldar de seguida. Després arribaran els reforços per construir un equip ambiciós.

EL SOMNI DE LA CHAMPIONS

Yansheng no es posa límits. "¿La Champions? La gràcia que té el futbol és que pot passar de tot. Si no, no hi hauria tanta afició. Es veurà amb el temps, però confio que la nostra cooperació amb l'Espanyol podrà sortir tan bé com sigui possible", ha explicat el propietari de Rastar Group al diari 'Sport'. 

L'empresari asiàtic considera que l'entitat blanc-i-blava té un gran potencial. "Confiem molt en el futur esportiu de l'Espanyol, és un gran equip i podrà créixer molt més. El principal problema que afronta ara el club és el finançament, ho sabem des del principi. Que la gent estigui tranquil·la, tenim la total seguretat de poder resoldre-ho i poder créixer amb el club", ha remarcat.

UN GEGANT EN JOGUINES

Encara que a Espanya a ningú li deu sonar gens el grup Rastar, ni tampoc el seu nom fins a l'any passat, Xinghui Auto Model, la companyia és líder en joguines al món. Una ullada a la seva pàgina web mostra cotxes en miniatura de les marques més prestigioses del globus, des de Bentley fins Ferrari passant per Jaguar. L'empresa assegura que compta amb la llicència de 300 models de 28 marques estrangeres, segons informa des de Pequín Adrián Foncillas.

Notícies relacionades

Va ser fundada el 2000 i té la base a Shantou, una ciutat de la província costanera de Guangdong. L'antiga Canton és l'epicentre de les manufactures xineses que envaeixen el món. El conglomerat, que cotitza a la Borsa xinesa des del 2010, compta amb una capitalització de 3.350 milions d'euros, segons la publicació Forbes. Les seves vendes l'últim any pugen a 370 milions i els seus ingressos nets se situen en 38 milions. El gegant de les joguines compta amb quatre fàbriques, que ocupen 350.000 metres quadrats. A partir del 2013 es va introduir en els videojocs, les pel·lícules i les sèries de televisió. Chen Yansheng posseeix el 52 % de les accions.

Fa anys que Pequín empeny les companyies xineses a lluitar pel mercat internacional. Rastar és l'última companyia que desembarca a la Lliga. L'empresa Q-Bao esponsoritza el Rayo i la Reial Societat, mentre el gegant immobiliari Wanda va entrar en l'accionariat de l'Atlètic de Madrid recentment.