ELS MUNDIALS DE NATACIÓ DE KAZAN

Jessica Vall esgarrapa un bronze en els 200 metres braça

La nedadora catalana de 26 anys ha remuntat des de l'últim lloc en l'últim llarg per compartir el tercer lloc amb dues nedadores més

Jessica Vall celebra el seu èxit a Kazan.

Jessica Vall celebra el seu èxit a Kazan. / EFE / ALBERTO ESTÉVEZ

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

Sorpresa majúscula als Mundials de Kazan (Rússia). La petita però elèctrica nedadora barcelonina Jessica Vall, de 26 anys, ha guanyat la medalla de bronze en la final dels 200 metres braça després d'una brillant reacció en els últims 50 metres. Vall era última pel pas dels 150 metres, però un últim llarg sensacional, el millor de les vuit finalistes, amb 35.57 segons, l'ha portat a empatar 'in extremis' pel tercer lloc amb la plusmarquista mundial, la danesa Rikke Moller Pedersen, i la xinesa Shi Jinglin, totes tres amb 2.22.76 minuts. Una marca que representa un nou rècord d'Espanya, ja que millora els 2.22.88 de Marina García. Al davant han quedat la japonesa Kanako Watanabe (2.21.15), or, i la nord-americana Micah Lawrence (2.22.44), plata.

Vall havia fet dues brillants carreres de qualificació dijous, i en la semifinal va aconseguir una marca de 2.22.90 que la situava amb la setena millor marca de les finalistes. Als Mundials, en realitat, havia arribat amb la desena millor marca mundial de l'any, i això augmenta encara més el mèrit de l'èxit aconseguit per la nedadora aquest divendres, antepenúltima jornada dels Mundials. Vall havia sigut semifinalista en aquesta prova als Mundials de fa dos anys a Barcelona, i l'any passat va pujar al podi (també bronze) als Europeus de Berlín.

Notícies relacionades

El mèrit de Vall és més gran perquè fins que no va acabar la carrera de biomedicina no es va dedicar de ple a la natació, que actualment compagina amb la seva feina d'investigadora a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona, ciutat on ella va néixer i on s'entrena al Club Natació Sant Andreu amb el tècnic Jordi Jou.

La medalla de Vall és només la tercera de la delegació espanyola a Kazan, i la primera en natació en línia. Les altres dues les va aconseguir la setmana passada Ona Carbonell en natació sincronitzada: una plata en solo tècnic i un bronze en solo lliure.

Temes:

Jessica Vall