Efecte dòmino

Guardiola exalça la qualitat de l'extrem canari i afirma que pot triomfar en qualsevol club del món

El fitxatge de Di María pel PSG per 63 milions acostaria Pedro al Manchester United i Nolito al Barça

3
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / BARCELONA

Faltava una gran operació en el mercat futbolístic europeu per animar un estiu sense excessius terratrèmols i els xeics tornaran a ser els agitadors. El París Saint-Germain de Laurent Blanc, propietat de Qatar Sports Investment, pagarà 63 milions d'euros per Ángel di María i causarà una reacció en cadena. El Manchester United es desprendrà de l'argentí, de 27 anys, i tindrà liquiditat per afrontar la compra de Pedro per 30 milions, mentre entreveu també un possible substitut per al porter De Gea si se'n va al Madrid, cosa que comportaria la sortida de Keylor Navas del club blanc. Els blaugranes buscarien un recanvi per a Pedro i Nolito, ben conegut per Luis Enrique, seria el preferit.

Acostuma a ser un clàssic del mercat que una gran operació activi una reacció en cadena entre els clubs de l'elit. Per ara hi havia pocs moviments i la majoria concentrats a la Premier, començant pel fitxatge de l'extrem Raheem Sterling pel City, que en va pagar 62,5 milions al Liverpool. No li va importar al xeic Zayed Al-Nahyan la mala fama del seu nou jugador, a qui les càmeres van enxampar aquest cap de setmana sortint d'una discoteca a la cinc de la matinada després de la derrota del seu equip contra l'Stuttgart (4-2).

CRÍTIQUES DE MOURINHO / També el Liverpool, amb el belga Benteke i el brasiler Firmino, i el United, amb el francès Schneiderlin, l'holandès Depay i l'alemany Schweinsteiger han tret la bitlletera, fet que va provocar la reacció de José Mourinho. «Volen comprar el títol. Quan va arribar Abramóvitx al Chelsea, se'l va acusar d'estar comprant el campionat. Ara són el Manchester City, el United i el Liverpool els que ho estan fent», va comentar el portuguès, el tècnic més ben tractat pels seus presidents. Des del 2004, els seus clubs (Inter, Madrid i Chelsea en dues etapes) s'han gastat 900 milions amb ell a la banqueta. Aquest any només hi destaca la cessió del veterà Falcao.

Ara l'atenció se centra en el ball que originarà Di María, que va passar la revisió mèdica a Doha abans de confirmar-se el seu nou destí. Firmarà per quatre temporades amb una fitxa d'11 milions nets. El Fideo ja va representar l'any passat el fitxatge més car d'un club de la Premier. El United va pagar 75 milions al Madrid per l'argentí, que va tenir un pèssim rendiment a Old Trafford.

L'AVAL DE LUIS ENRIQUE / El Barça està molt atent als moviments del United. Louis van Gaal considera Pedro el recanvi ideal per a Di María i el club anglès pretén pagar la clàusula de l'extrem. Oficialment, l'entitat blaugrana diu que són 150 milions, però en realitat es tracta de 30. L'internacional, campió del món i d'Europa amb la Roja, vol més protagonisme i sap que al Barça, amb Messi, Neymar i Suárez és gairebé missió impossible.

Notícies relacionades

Luis Enrique no vol que Pedro se'n vagi. Si se n'anés, el tècnic demanaria Nolito, a qui va dirigir en el filial blaugrana i al Celta. Ja el va sol·licitar l'any passat, però Zubizarreta s'hi va oposar. El preu del gadità és de 18 milions, la seva clàusula de rescissió, i podria seguir a Vigo fins al gener, quan s'acaba la sanció de la FIFA. Nolito va deixar el Barça el 2011 i va passar pel Benfica, el Granada i el Celta. Va debutar amb la selecció de Del Bosque al novembre. Pedro no serà l'únic davanter que se n'anirà del Camp Nou. El jove Adama canviarà el filial per la Premier.

IBRAHIMOVIC, A PROP DEL MILAN / El Barça també podria considerar altres alternatives per cobrir el lloc de Pedro, que va rebre ahir els elogis del seu exentrenador Pep Guardiola. «Són rumors que he sentit. Respecte a la seva qualitat no hi ha dubtes, la té tota. Ho ha guanyat tot amb el Barça i ha disputat milions de partits allà. Pot jugar on vulgui, en qualsevol club del món. Li desitjo el millor perquè és un gran jugador i persona», va reflexionar el tècnic. El seu amic Zlatan Ibrahimovic, mentrestant, podria deixar el PSG per tornar al Milan. També el volen el Galatasaray i el Fenerbahçe en un mercat agitat per la venda de Di María.