Melani Costa acaba sisena en la final dels 400 lliure

La sueca Sjöstrom bat el primer rècord mundial a Kazan en les semifinals del 100 papallona

Melani Costa, en plena acció en els 400 lliure

Melani Costa, en plena acció en els 400 lliure / JORGE ESTÉVEZ (EFE)

1
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

La mallorquina Melani Costa, de 26 anys, ha acabat en sisena posició en la final dels 400 lliure, amb un temps de 4.06.50 minuts, la mateixa prova en què va aconseguir la plata mundialista fa dos anys i en la qual s'ha imposat, com llavors, amb enorme autoritat la nord-americana Katie Ledecky, l'actual recordwoman mundial, amb un sensacional marca de 3.59.13, la seva tercera millor marca de tots els temps.

Melani Costa, que s'ha classificat amb moltes dificultats i el vuitè millor lloc de les sèries al matí, ha demostrat el seu caràcter competitiu en la final i ha aconseguit la seva millor marca personal de l'any després d'un any molt complicat a causa de les seves lesions al genoll i el turmell dret, que han frenat la seva preparació.

Decepció de Muñoz

Rafa Muñoz, en canvi, ha viscut una important decepció en la final dels 50 papallona, la prova en què tenia dipositades més esperances. El nedador cordovès ha acabat molt lluny dels llocs de final amb una marca de 23.44 segons, la 12a dels 16 participants, pitjor de la que li va donar la classificació per a les semifinals (23.36).

Notícies relacionades

L'or de Ledecky en els 400 lliure de Kazan ha sigut un dels punts destacats de la primera jornada de la natació, en què ha destacat el rècord del món de la sueca Sarah Sjöstrom en els 100 papallona al marcar 55.74 en les semifinals. També el rècord d'Europa de l'hongaresa Katinka Hosszu en els 200 estils (2.06.84) i el triomf del xinès Sun Yang en els 400 lliure (3.42.58) en la seva primera gran cita després de la seva recent sanció per dopatge.

En els relleus, la victòria ha sigut per a Austràlia en la prova femenina amb Emily Seebohm, Emma McKeon, Bronte i Cate Campbell gràcies a un registre de 3.31.48 minuts. I en la prova masculina, el triomf ha sigut per a França, que ha aconseguit retenir el títol aconseguit fa dos anys a Barcelona amb el quartet format per Mehdy Metella, Florent Manaudou, Fabien Gilot, Jérémy Stravius amb un temps de 3.30.74 minuts.