La planificació esportiva

El Barça es posa en marxa amb el futur de Pedro en l'aire

El davanter dubta entre seguir, pel seu poc protagonisme, o anar al Chelsea amb Mourinho

TORNADA A LA FEINA 3 Pedro juga, ahir, amb uns nens a Balaguer (Noguera), mentre Iniesta passarevisió mèdica a la ciutat esportiva i Turan completa, a la tarda, el seu primer entrenament amb el Barça.

TORNADA A LA FEINA 3 Pedro juga, ahir, amb uns nens a Balaguer (Noguera), mentre Iniesta passarevisió mèdica a la ciutat esportiva i Turan completa, a la tarda, el seu primer entrenament amb el Barça. / MARC CASANOVAS / FCBARCELONA AFP / JOSEP LAGO

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ
BARCELONA

Demà torna Pedro a la ciutat esportiva del Barça. Torna fet un embolic, dubtant sobre el seu futur. No sap si seguir al Camp Nou, encara que cada vegada jugui menys per la força del trident Messi-Neymar-Suárez, que no deixa ni les engrunes als altres, o marxar al Chelsea, on Mourinho li ha promès el que més necessita: minuts i continuïtat. Pedro torna fet un embolic, malgrat que va renovar dos dies abans de la final de Berlín fins al 30 de juny del 2019. Però aquella firma contenia, al mateix temps, una amagada porta de sortida del Camp Nou. Amagada perquè ni el jugador ni el club van fer públic llavors que la clàusula de Pedro baixava de manera tan substancial -de 150 milions d'euros a 30- que obria el camí per a un futur traspàs.

«És veritat, les dues parts vam decidir abaixar la clàusula i és veritat que hi ha ofertes. Estic en una situació difícil al Barcelona», va comentar ahir el davanter canari, de 27 anys, que retratava d'aquesta manera públicament el dilema en què es troba. «Un vol tenir minuts però el camí s'està escurçant cada any més, cada vegada és més difícil. M'hauria agradat retirar-me aquí... Ja veurem què passa», va dir misteriós després de participar en un partidet amb nens inscrits al seu campus de Balaguer (Noguera). Al Camp Nou, cada temporada que passa té menys minuts.

TITULAR EN 22 DELS 60 PARTITS / Amb Messi (només va ser una vegada substituït la temporada passada), Neymar (que no va tornar a ser canviat des de les seves queixes a Sevilla) i Suárez, les portes estan gairebé tancades, per més que Luis Enrique intenti convèncer-lo perquè continuï. Però la força de les paraules del tècnic queda, malgrat tot, contrarestada per la contundència dels fets: Pedro va jugar 22 partits de titular dels 60 de la passada temporada (10 gols), aprofitant que Luis Suárez es va perdre els 11 primers per sanció.

Notícies relacionades

SUÁREZ, SAMPER I GUMBAU / Pedro té un gran valor com a quart davanter per a Luis Enrique. Però ell, en canvi, no vol limitar-se a ser la primera alternativa que surt de la banqueta. «Sé que no estaré enlloc com al Barça. És un somni, he guanyat molts títols i això m'omple de satisfacció, però un té l'ambició de seguir millorant i jugar», va comentar el canari, que va recalcar, això sí, que «el criteri esportiu mana, un és més feliç quan pot jugar». Aquesta felicitat l'hi poden donar Mourinho al Chelsea o Wenger a l'Arsenal, però Luis Enrique, en canvi, no l'hi pot garantir al Barça.

El tècnic, que avui oferirà la primera roda de premsa de la nova temporada, va treballar ahir amb 13 futbolistes del primer equip, inclosos el capità Andrés Iniesta, Arda Turan (l'últim fitxatge) i Halilovic, que té fitxa professional encara que serà cedit. A més a més també va tenir tres joves del filial (el meta José Aurelio Suárez i els centrecampistes Samper i Gumbau) i demà rebrà Pedro. I els seus dubtes.