Abidal ja exerceix

Laporta es recolza en l'exdefensa per pilotar el seu projecte futbolístic i Bartomeu amaga el nom del secretari tècnic

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH
BARCELONA

Estan tan encantats de ser antagònics i de defensar models tan diferents que van coincidir a ensenyar els seus respectius projectes el mateix dia perquè ressaltessin encara més les diferències. Es podria resumir en una: Eric Abidal, que va marxar després d'una promesa de renovació de Josep Maria Bartomeu (encara vicepresident de Sandro Rosell), tornarà al club amb Joan Laporta. En realitat, ja va camí de Sant Joan Despí.

«Tinc la intenció de parlar amb Luis Enrique, espero veure'l aquesta setmana i saber què pensa sobre el futur de la plantilla», va explicar Abidal, imbuït en la seva nova responsabilitat de director esportiu, encara etèria. A Bartomeu no li fa falta enviar ningú a la ciutat esportiva. Sabia tot el que necessitava Luis Enrique i l'hi ha donat: Aleix Vidal i Arda Turan. Abidal desitja saber si Luis Enrique torna a desitjar el fitxatge immediat de Paul Pogba o l'ajorna a l'estiu que ve. Laporta presumeix de poder contractar el migcampista francès quan s'ho proposi.

Futbolistes. Noms sobre els quals articular un projecte. Bartomeu va dir que havia renunciat a aquest joc i ho va recalcar ahir. L'últim expresident afirma que té «un pla estratègic que és de llarga durada i no es pot basar en persones». L'antepenúltim (president) prefereix posar i exhibir els pilars sobre els quals es recolzaria el seu hipotètic retorn al club. Una altra triple A, que no té res a veure amb la que presumptament l'havia d'acompanyar el 2003.

Li retreien, fa 12 anys, que confiés en Ayala, Albelda i Aimar per reflotar aquell decadent Barça quan Rosell, el seu primer antagonista, abominava del cruyffisme, desconfiava de Txiki Begiristain i s'arrogava el fitxatge de Ronaldinho. Laporta es fa acompanyar d'Abidal per exercir de director tècnic, d'Alexanko per reflotar el futbol base i d'Albertini per lubricar les relacions amb la UEFA i la FIFA. Ells tres substituirien el futur secretari tècnic de Bartomeu

-«el responsable és una persona amb molt de prestigi, molta experiència i relacionat amb el club. Té ADN Barça», va avançar, amagant-ne el nom-, a més de Jordi Roura al capdavant del planter i Amador Bernabéu en els freqüents viatges a Suïssa.

Un guru

Notícies relacionades

L'executiu encara anònim podria ser l'exjugador Roberto Fernández, un dels tècnics contactats per Bartomeu. Com Gerard López, a qui li va oferir el Barça B. «A l'entrenador no l'escollirem nosaltres, sinó el responsable del futbol formatiu», va recular ahir el candidat. «És un guru», va precisar Jordi Mestre, que repetirà com a vicepresident esportiu. Igual que Rafa Yuste a les files contràries. «La nostra proposta és antagònica», va corroborar Laporta, desitjós d'entrar avui al plató per a l'únic debat cara a cara, amb convidats que van a la seva: Toni Freixa va presentar el seu pla de les seccions i Agustí Benedito va exposar la seva estratègia de màrqueting.

Abidal té més noms, però no els va voler avançar fins al dia 19. En això va coincidir amb Bartomeu, que va ratificar Albert Soler (actual director d'esports professional), Ariedo Braida i Carles Rexach (membres de la comissió tècnica) en el seu nou organigrama. «L'entrenador decideix si alinea o no un jugador; el director esportiu pensa en la temporada actual i en les següents», va explicar l'executiu Abidal.