Copa Amèrica

Xile empata 3-3 amb Mèxic i comparteix la punta del Grup A amb Bolívia

Claudio Bravo va tornar a insistir que la selecció ha de millorar molt si vol tenir aspiracions en el certamen

Claudio Bravo, durant el partit entre Xile i Mèxic.

Claudio Bravo, durant el partit entre Xile i Mèxic. / EFE/ FERNANDO BIZERRA JR.

2
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

Xile somiava amb un lideratge al Grup A de la Copa Amèrica, però un costós empat amb Mèxic en tres gols el va fer tornar a la realitat. L'equip que condueix l'argentí Jorge Sanpaoli comparteix la punta amb Bolívia. Tots dos tenen quatre punts i s'enfrontaran d'aquí pocs dies. “Ens ha faltat tenir la solidesa d'altres partits, no hem sigut contundents, però sí que hem millorat marcant gols i en pressió sense pilota", va dir Claudio Bravo. El porter del Barcelona va reconèixer que Mèxic va ser més difícil del previst. "Ens va saber complicar”. Sis gols no se solen veure en aquest tipus de certàmens. “Això és atractiu per a l'espectador però no per a nosaltres”, va dir Bravo. "Ens queda molt per seguir millorant”, va assenyalar.     

Els problemes van començar aviat per a 'la vermella'. Matías Vuoso va obrir el marcador per als mexicans i va deixar en silenci l'estadi als 20 minuts. Dos minuts més tard, Arturo Vidal va aconseguir la paritat per als amfitrions. Però no hi va haver gaire temps per a la tranquil·litat. Raúl Jiménez va posar una altra vegada en avantatge a Mèxic. Vargas  va empatar de cap. Just començat el segon temps, Xile es va poder posar per única vegada en avantatge per intermedi de Vidal, de penal. No obstant, Vuoso va tornar a vèncer un Bravo exposat als errors defensius de la selecció i tot va acabar 3.3. La pressió sobre el final no va donar els resultats esperats.

Notícies relacionades

“La vermella' ensopega davant Mèxic i deixa dubtes a l'Estadi Nacional”, titula el diari 'La Tercera', que llança els seus dards contra l'entrenador, que sembla estar a l'ull de la tempesta. “Sampaoli juga a ser un il·luminat del futbol i tot Xile pateix. Es creu Albert Einstein o Cristòfor Colom, però només és un entrenador, i la seva feina és donar claredat a 11 esportistes que segueixen les seves idees des del camp. És cert, sona fàcil, però no ho és. Llavors, ¿per què crear-se més problemes dels que ja ofereix ser local en una Copa Amèrica? Només el seleccionador nacional pot respondre a això”.

ARGENTINA CONTRA URUGUAI

Totes les mirades estan posades en el partit que disputaran avui l'Argentina i l'Uruguai. L'equip que condueix Tata Martino va tenir un debut decebedor dissabte passat. Guanyava còmodament al Paraguai i va acabar amb un llastimós empat. Leo Messi es va lluir en la primera etapa i després es va desinflar, igual que tota la selecció. A Buenos Aires van circular rumors sobre curtcircuits entre el planter i Martino. En rigor les conjectures es van basar en un diàleg entre Messi i Di María al sortir del cambril per disputar el segon temps amb els paraguaians. La breu conversa va ser captada per la televisió tot i que els jugadors, com sol passar, es van tapar la boca amb la mà. "¿Qui deia al vestidor una tonteria?", se li va atribuir a Messi. Di María, amb un somriure, li va respondre: "Que no és un resultat fàcil". En rigor, això és el que va acabar passant. I Messi va ser el portaveu de la bronca després de l'empat. Amb l'Uruguai s'espera alguna cosa més de la selecció favorita a quedar-se amb la Copa Amèrica.