EL FINAL DE LLIGA

Els clubs només accepten negociar amb l'AFE en el marc del conveni col·lectiu

La Lliga Professional i el sindicat de futbolistes, citats dimecres per l'Audiència Nacional

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Els clubs de Primera i Segona Divisió, reunits en assemblea extraordinària, han acordat aquest dilluns reiterar el seu suport sense fissures al reial decret que regula la venda conjunta dels drets audiovisuals i han instat l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) que retiri la convocatòria de vaga a partir del 16 i segui a negociar amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) en l'àmbit del conveni col·lectiu que regula les relacions entre els dos col·lectius. A la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) la remet al conveni de coordinació vigent entre les dues organitzacions per realitzar les negociacions pertinents.

La LFP ha reprovat l'actitud de la federació, en connivència amb l'AFE, al considerar que els acords adoptats per la comissió delegada de l'assemblea general i de la junta directiva de la RFEF, el 5 de maig, "suposen un flagrant incompliment dels acords adoptats en la comissió mixta de drets audiovisuals RFEF-LFP, de data 6 de març, així com dels acords adoptats per aquesta mateixa junta directiva els dies 7 i 27 d'abril en què sol·licitava la promulgació amb caràcter urgent d'un reial decret llei que regulés la comercialització unificada dels drets audiovisuals i el seu repartiment solidari amb tot el futbol espanyol".

Els clubs han ratificat també la demanda presentada divendres passat davant l'Audiència Nacional per la presumpta il·legalitat de la convocatòria de l'aturada i les mesures cautelars sol·licitades al mateix Consell Superior d'Esport (CSD), al qual han demanat que decreti la nul·litat dels acords federatius.

Per dimarts està previst l'acte de conciliació al qual han sigut convocats la LFP, l'AFE i la RFEF, preceptiu en qualsevol convocatòria de vaga, i per dimecres a les 10.30 del matí la Sala Social de l'Audiència Nacional ha convocat la LFP i a l'AFE per a la vista en què haurà de decidir si atén o no la petició de la patronal futbolística de suspendre amb mesures cautelars la vaga convocada pel sindicat de futbolistes. Si les concedís, la competició de Lliga i la final de Copa es podria disputar.

Notícies relacionades

"És una vaga política i el decret llei no afecta el règim laboral dels treballadors, dels futbolistes", ha insistit avui Javier Tebas, que ha assegurat que la Lliga no contempla la possibilitat de contractar àrbitres estrangers perquè espera que tant l'Audiència Nacional i el CSD accepti els seus recursos, "i davant això els àrbitres espanyols no crec que s'atreveixin a no xiular si es revoca la decisió de la federació.

El president de la LFP ha tornat a atacar amb duresa la RFEF i el seu president, Ángel María Villar. "Només miren d'obtenir algun retorn econòmic per mantenir el seu castell feudal ben cuidat", ha afirmat Tebas.