PATINATGE ARTÍSTIC

Javier Fernández fica la directa cap al seu tercer or europeu

El patinador madrileny és primer provisionalment a Estocolm després de la disputa del programa curt, seguit del rus Voronov i del txec Brezina

1
Es llegeix en minuts
INMA GONZÁLEZ / BARCELONA

El patinador Javier Fernández ha fet aquest dimecres el primer pas que el pot portar a penjar-se el seu tercer or europeu seguit divendres que ve al Globen Arena d'Estocolm (Suècia), fita que no s'aconsegueix des dels anys 80. El madrileny s'ha situat en primera posició provisionalment després de la disputa del programa curt masculí, amb una nota de 89.24, seguit de prop per dos dels seus grans rivals en aquesta competició, el rus Serguei Voronov, segon (81,06), i  el txec Michal Brezina, tercer (80.86). Maxim Kovtun, un altre dels contrincants a tenir en compte, ha acabat quart (78,21).

No ha estat un programa net. L'exercici de 'Superjavi', sota els acords de 'Black Betty', un encomanadís rock de la banda nord-americana Ram Jam, comença amb dos elements saltats de gran dificultat, un quàdruple salchow i una combinació de triple lutz-triple toe, i la recepció de tots dos ha estat sobregirada i bastant deslluïda, encara que ha evitat la caiguda.

Però si aquests dos contratemps tan seguits han afectat la seva confiança, no s'ha notat. Fernández, que sembla totalment recuperat d'una lesió al peu que fa tan sols una setmana va espantar els aficionats, ha iniciat la segona part del programa, i per tant amb bonificacions, amb un triple axel perfecte, de manual. La resta d'elements del també doble bronze mundialista ha estat igualment impecables (pirueta baixa canviada, sèrie de passos, pirueta combinada).

Millor que a Barcelona

Notícies relacionades

En total 89,24 punts (46,09 en tècnica i 43,15 en components), una mica menys dels 93,92 que va aconseguir a la Rostelecom Cup al novembre, la seva puntació màxima en el curt aquesta temporada, però molt millor que els 79,18 que va aconseguir en la final del Grand Prix disputada al desembre a Barcelona, on els nervis de patinar a casa li van jugar una mala jugada, encara que en el llarg va canviar de xip i finalment va conquistar la plata.

Però 'Superjavi' no ha estat l'únic a saltar aquest dimecres al gel. Un altre madrileny, Javier Raya, ha aconseguit una puntuació de 53.80, nota amb què s'ha  col·locat al lloc 21, suficient per classificar-se per al programa lliure de divendres. El seu objectiu és aconseguir la mínima per al Mundial de Xangai del març.