PATINATGE ARTÍSTIC

'Superjavi' recolza a Barcelona uns Jocs d'Hivern per al 2026

El bicampió europeu realitza una exhibició a la plaça de Catalunya abans de tornar a Toronto

1
Es llegeix en minuts
INMA GONZÁLEZ / BARCELONA

Després de descansar uns dies a Madrid i abans de tornar a Toronto per preparar l'Europeu i el Mundial, Javier Fernándezplata en la final del Grand Prix de patinatge artístic celebrada a mitjans de desembre al Fòrum, ha tornat aquest dimarts a la capital catalana per realitzar una exhibició a la pista temporal de la plaça de Catalunya i recolzar la futura candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2026.

Notícies relacionades

"La ciutat ha demostrat que pot acollir alguna cosa més gran", ha assegurat el bicampió europeu i doble plata mundialista, que li ha demanat al 2015 "que comenci i s'acabi igual de bé" que el 2014, un any màgic en què ha guanyat una medalla en totes les competicions en les quals ha competit. "Més no es pot demanar. Només em va faltar un pas a Sotxi. Haurem d'esperar als següents Jocs. És un somni que vull complir", ha afegit.

A l'acte hi ha assistit l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha reconegut la capacitat de 'Superjavi' per "crear afició i entusiasmar la gent, cosa molt important a la vida", i el de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, en representació dels alcaldes del Pirineu. "Per a molts aspirar a uns Jocs d'Hivern és un atreviment, però en realitat és un compromís. Com a ciutat de Barcelona amb els barcelonins i també amb el Pirineu. No ens en aprofitem, anem junts. I quan anem junts, les coses s'aconsegueixen", va recalcar Trias.