MUNTANYISME

Kilian Jornet bat el rècord de velocitat d'ascens i descens de l'Aconcagua

"Ha sigut molt dur, però els moments de patiment són els que es recorden", afirma el corredor català, que ha parat el crono en 12 hores i 49 minuts

Kilian Jornet, durant una carrera.

Kilian Jornet, durant una carrera. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

Kilian Jornet no té límits. L'esportista català ha batut aquest dimarts, amb 12 hores i 49 minuts, el rècord d'ascens i descens de l'Aconcagua, muntanya de 6.962 metres d'altitud situada a la província argentina de Mendoza. La marca anterior l'ostentava el portuguès Carlos Sá des del 2013 (15 hores i 42 minuts).

Notícies relacionades

Amb sortida i arribada a Horcones, Jornet ha cobert 59,85 quilòmetres i ha superat 3.962 metres de desnivell positiu a la muntanya més alta d'Amèrica. "Estic realment molt content per haver aconseguit aquest repte. Ha sigut molt dur, sobretot a partir dels 6.500 metres, on he notat l'efecte de l'altura. No obstant, aquests moments de patiment són els que sempre recordem", ha declarat després d'aconseguir el seu objectiu en la segona temptativa, després d'un primer intent fallit fa uns dies.

Aquesta conquista de l'Aconcagua s'emmarca dins del projecte que Kilian Jornet, de 27 anys, va iniciar el 2012 amb l'objectiu de conquistar els principals cims del món. Els reptes ja realitzats han estat el Mont Blanc (4.810 m), el Cerví (4.478 m) i el McKinley (6.186 m). Per al 2015 està previst l'ascens de l'Everest (8.848 m).

Temes:

Kilian Jornet