L'actualitat blaugrana

Benedito demana eleccions immediates

"Bartomeu s'aferra al càrrec contra el sentit històric del club i de la massa social", diu el candidat

1
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

Agustí Benedito ha demanat eleccions immediates a la presidència del Barça. Per immediates s'entén al final d'aquesta temporada. Ho argumenta sobre la base de dues raons: la primera de tipus personal, perquè entén que Josep Maria Bartomeu no ha estat votat; la segona es recolza en l'enquesta de l'1 de novembre, en què el 76% dels socis també creu que hi ha d'haver comicis quan acabi la campanya.

"Bartomeu s'aferra al càrrec contra el sentit històric del club i de la massa social", entén Benedito, i recorda que l'actual responsable del Barça és el quart president accidental de l'entitat des de la seva fundació, el 1899, després de Julià de Capmany, Raimon Carrasco i Enric Reyna.

Benedito creu que Bartomeu ha de ratificar el seu càrrec a les urnes, i encara que li reconeix "legitimitat" pels estatuts, considera que el mandat havia d'acabar l'estiu passat i l'actual junta va decidir ampliar-lo fins al 2016. De la inestabilitat actual i la futura que es pugui produir, Bartomeu en serà "el responsable".

Notícies relacionades

L'opinió dels socis abona la voluntat de Benedito que es convoquin eleccions. L'enquesta que va contractar abans del Barça-Celta xifra en un 76% el percentatge de socis que demanen eleccions.

Les dades revelen que la intenció de vot reflecteix una caiguda en picat del tàndem Sandro Rosell (candidat el 2010) i Josep Maria Bartomeu (2014), des de més del 60% de les paperetes recollides a menys del 20% d'avui. I per a Benedito, el seu més gran adversari seria Joan Laporta: en un enfrontament a tres, l'expresident venceria amb un 31,3%, al davant del 20,2 de Bartomeu i el 20,1 de Benedito. Laporta, malgrat tot, és el més valorat de tots tres, amb un 5,87% (entre una puntuació d'1 i 10), seguit de Benedito (5,46) i Bartomeu, lleugerament suspès (4,9).