ELS EUROPEUS DE NATACIÓ

Jessica Vall, bronze en els 200 metres braça

La nedadora barcelonina, de 25 anys, puja al podi, i Marina García acaba cinquena

Jessica Vall, en un moment de la final dels 200 braça.

Jessica Vall, en un moment de la final dels 200 braça. / EFE / DAVID EBEWER

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / Barcelona

Jessica Vall, la nedadora barcelonina de 25 anys que va prioritzar els seus estudis universitaris a la competició durant diverses temporades, ha començat a recuperar el temps perdut amb una brillant medalla de bronze en els 200 metres braça dels Europeus de Berlín. Vall, llicenciada en Biomedicina i becària al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, ha fet una excel·lent prova, de darrere cap endavant, i va pujar al podi en l'única final amb espanyols de la jornada de divendres, amb una marca de 2.24.08 minuts. Marina García, una altra barcelonina, ara entrenant-se a Califòrnia, ha anat tota la carrera en tercera posició, però els últims 50 metres ha baixat el pistó i ha caigut fins a la cinquena plaça (2.24.96). La campiona, amb nou rècord dels campionats (2.19.84), ha estat la favorita, la danesa Rikke Moller Pedersen, mentre que la plata ha estat per a la britànica Molly Renshaw (2.23.82).

La de Vall és la quarta medalla de la selecció espanyola en les proves de piscina als Europeus de Berlín. Mireia Belmonte, plata en 400 estils i 800 lliure, i Duane da Rocha, or en 200 esquena, havien aconseguit les anteriors.

Notícies relacionades

En la jornada de tarda d'aquest divendres, Melani Costa en els 200 lliure (amb la sisena millor marca de les finalistes) i Merche Peris en els 50 esquena (amb la segona marca) s'han classificat per a les finals d'aquest dissabte.

Belmonte, la millor en el 1.500

Belmonte, la millor en el 1.500Mireia Belmonte, que ja acumula tres medalles a Berlín (un bronze en aigües obertes i dues plates a la piscina, en 400 estils i 800 lliure), sortirà aquest dissabte a la final dels 1.500 lliure (16.00 hores) amb la millor marca de totes les classificades, després de les sèries eliminatòries del matí d'aquest divendres. La nedadora badalonina, de 23 anys, s'ha mostrat totalment recuperada de la seva esgotadora jornada de dijous (en què va nedar tres finals en una hora i mitja, i les dues primeres seguides) i ha guanyat la seva sèrie amb una marca de 16.11.22, més de tres segons millor que la de la italiana Aurora Ponselé. L'altra espanyola participant en la distància, la gallega María Vilas, ha registrat el setè millor crono (16.22.48) i també serà a la final. Belmonte afrontarà les dues últimes jornades dues proves més per arrodonir la seva participació en els Europeus: els 200 papallona i els 400 lliure.

Temes:

Jessica Vall