CITA AL SEGRE

Espanya es penja dos ors i una plata a la Copa del Món de piragüisme

Maialen Chourraut i Samuel Hernanz pugen al punt més alt del podi en K1 i Núria Vilarrubla es queda a un pas en C1

Maialen Chourraut, durant la prova de K1 de la Copa del Món de piragüisme disputada al Segre.

Maialen Chourraut, durant la prova de K1 de la Copa del Món de piragüisme disputada al Segre. / RFEP

1
Es llegeix en minuts

"Ha sigut la nostra millor Copa del Món fins ara". Amb aquesta frase, Xabier Etxaniz, seleccionador espanyol de piragüisme, ha resumit la participació de Espanya en la competició que s'ha disputat aquest cap de setmana al riu Segre, a la Seu d'Urgell (Alt Urgell, Lleida). I no n'hi ha per menys, perquè el seu equip ha aconseguit dos ors i una plata, a més de ficar tots els palistes seleccionats a les semifinals.

L'última a pujar al podi ha estat Maialen Chourraut, bronze als Jocs de Londres 2012 en K1, que aquest diumenge ha conquistat l'or en la mateixa prova. En la jornada de dissabte, Samuel Hernanz també es va penjar l'or en la modalitat de K1, i Núria Vilarrubla, la plata en C1.

Notícies relacionades

"Ha sigut una baixada en què ho he donat tot perquè havia fet una mala semifinal i volia que la final fos perfecta i, encara que no ho ha sigut al tocar una porta, sí que he aconseguit ser la més ràpida", ha explicat Chourraut al final de la prova. L'esportista guipuscoana ha estat la més ràpida, amb un temps de 103.36, malgrat haver estat penalitzada amb dos segons per tocar una porta.

La catalana Marta Martínez s'ha hagut de conformar amb la cinquena plaça en K1 al tocar també una porta amb la punta del caiac, després d'haver marcat temps de podi tant en la classificatòria com en la semifinal.