ATLETISME ELS CAMPIONATS D'ESPANYA

Alcobendas perfilarà l'equip per als Europeus de Zuric

La crisi de talents augura una selecció nombrosa però amb limitacions

David Bustos, líder del 1.500.

David Bustos, líder del 1.500.

1
Es llegeix en minuts
J. C. A.
BARCELONA

Immers en una crisi de figures, l'atletisme espanyol busca una treva aquest cap de setmana, coincidint amb els Campionats d'Espanya que se celebren avui i demà a Alcobendas. El torneig servirà per ultimar la selecció per als pròxims Europeus de Zuric, del 12 al 17 d'agost, on Espanya presentarà un equip presumptament més nombrós que talentós. Sobren atletes amb marca mínima acreditada en les dues últimes temporades -les que es tenen en compte per confeccionar l'equip- i en canvi falten noms capaços d'accedir, o bé acostar-se, als tres esglaons del podi. Com a primer pas, tots ells, modestos i aspirants, han de ratificar el seu bon moment de forma a la pista madrilenya per guanyar-se el lloc  en una selecció on, de moment, solament en figuren 17 de fixos.

Es tracta de maratonians, marxadors i especialistes de 10.000 metres, tres proves que no figuren en el programa d'Alcobendas. També és fixa ja Ruth Beitia, com a vigent campiona d'Europa d'altura (2012). Tots els altres hauran de ratificar el seu bon estat quedant, com a mínim, entre els dos primers en les seves proves, sempre que tinguin acreditada ja la mínima.

Notícies relacionades

Com és habitual, serà en les proves de mig fons i de fons on la lluita serà més acarnissada i els candidats, més abundants. En dones, no obstant, només en el 5.000 hi ha més atletes amb mínimes (sis) que places a repartir (tres).

CRISI EN EL 1.500 / Entre els homes, en canvi, la lluita serà forta des dels 800 fins al 5.000, passant pels 3.000 obstacles. El 1.500 masculí, abans prova estrella, està sumit en una profunda crisi, amb només dos aspirants clars. El mallorquí David Bustos (3.35.59 aquest any) i el sevillà Manuel Olmedo (3.37.84) han de dominar. Sis atletes parteixen amb una mínima en els cinc quilòmetres, encara que Alemayehu Bezabeh (ja classificat en el 10.000) no correrà perquè està malalt. I serà en la carrera d'obstacles on es registrarà la concentració més alta de jugadors, amb sis atletes amb la mínima. Víctor García, bronze fa dos anys a Hèlsinki, parteix amb la millor marca (8.17.40).

Temes:

Zuric