l'actualitat blaugrana

Tata Martino deixa de ser tècnic del Barça

El club i el preparador argentí han pres la decisió de mutu acord

El tècnic blaugrana ha anunciat que deixa la banqueta blaugrana després d’un any en què no ha aconseguit els objectius del club. / FC BARCELONA / EFE

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

Tata Martino ha deixat de ser tècnic del Barça després de l'empat amb l'Atlètic i l'adéu al títol en l'última jornada de Lliga. El club no ha volgut fer una roda de premsa i el preparador argentí, que ha sortit acompanyat per Andoni Zubizarreta, ha ofert unes emocionades paraules. "Volia comunicar-los que, de mutu acord, hem deixat de ser entrenadors del Barça", ha dit un tècnic molt tocat per l'adéu. "Vull donar les gràcies al club, al president, a Zubi, a Sandro, per haver confiat en mi", ha explicat Martino. Josep Maria Bartomeu, el president del Barça, ha escoltat l'entrenador sortint des de la segona fila de la sala de premsa del Camp Nou. "Ha sigut un any molt complicat i Tata ens ha ajudat a mantenir el nivell competitiu de l'equip. Tata ha demostrat que, en el món del futbol, es pot ser una gran persona i un bon entrenador", ha afirmat Zubizarreta.

Notícies relacionades

Martino, que ha felicitat l'Atlètic pel títol de Lliga, s'ha lamentat per la falta de títols d'aquesta temporada. "Lamento profundament no haver aconseguit els objectius que el club s'havia traçat a l'inici de la temporada", ha dit el preparador amb la veu entretallada i a punt de plorar d'emoció. El tècnic ha lloat tots els col·laboradors del primer equip, des dels responsables del material fins als metges, i ha tingut unes paraules espectaculars amb els seus futbolistes. "Agraeixo al grup de futbolistes les seves grans qualitats com a persones de bé, perquè ja sabem que són grans jugadors. Aquest club té un gran patrimoni: tenir uns futbolistes d'una enorme qualitat humana, i  això no es pot valorar", ha comentat el preparador.

Martino també ha tingut unes paraules per a una afició que ha acomiadat l'Atlètic amb una ovació de respecte pel nou campió de Lliga. "Demano disculpes a l'afició per no haver aconseguit els objectius. Ha sigut un orgull haver pogut dirigir aquest equip. Com ja vaig dir, adorava aquests futbolistes des de fora i ara els he adorat des de dins. Vindran anys molt bons per a ells", ha vaticinat Martino en el seu adéu com a entrenador del Barça.