ÒBIT

El llegendari boxejador 'Huracà' Carter mor als 76 anys

El púgil nord-americà va passar 19 anys a la presó per un triple assassinat que no va cometre

Bob Dylan li va dedicar una cançó i Denzel Washington va protagonitzar una pel·lícula sobre la seva vida

La cançó que Bob Dylan va escriure sobre el púgil nord-americà, que es va passar gairebé 20 anys a la presó per un triple crim que no va cometre. / YOUTUBE

La cançó que Bob Dylan va escriure sobre el púgil nord-americà, que es va passar gairebé 20 anys a la presó per un triple crim que no va cometre.
Rubin ’Huracà’ Carter amb Denzel Washington, que va protagonitzar una pel·lícula sobre la vida del boxejador.

/

1
Es llegeix en minuts

L'exboxejador nord-americà Rubin 'Huracà' Carter ha mort aquest diumenge a Toronto (Canadà) als 76 anys, després d'una llarga lluita contra el càncer de pròstata. Va ser un dels púgils més prometedors dels anys 60, però la seva carrera va quedar truncada quan va ser acusat d'un triple assassinat que no va cometre i es va passar gairebé 20 anys empresonat. Bob Dylan li va dedicar una cançó i Denzel Washington va protagonitzar una pel·lícula sobre la seva vida que li va valer un Globus d'Or i la candidatura a l'Oscar al millor actor.

Notícies relacionades

Nascut a Paterson (Nova Jersey, EUA) el 1937, Carter va lluitar en la categoria de pes mitjà entre 1961 i 1966. Aquell any, quan estava a punt de conquistar el títol mundial, va ser arrestat per matar dos homes i una dona al Lafayette Bar and Grill de la seva ciutat. Ell i un altre home, John Artis, van ser jutjats i condemnats a presó. Amb el suport d'importants líders de la comunitat negra i de reconeguts artistes, i gràcies a un grup de defensors dels drets civils canadencs, el novembre de 1985 se li va permetre presentar noves proves per demostrar la seva innocència.

Durant la apel·lació, va quedar demostrat que el judici va estar ple de irregularitats. No sols hi va haver elements racistes --les víctimes eren blanques--, també va sortir a la llum la corrupció de la policia, que va manipular proves i declaracions. El jutge, davant tals evidències, va anul·lar la condemna. Al recuperar la llibertat, es va traslladar a Toronto, on va viure fins a la seva mort lluitant contra contra casos similars al seu.

Temes:

Obituaris