El derbi barceloní es juga a 'Més Esport'

La impetuosa irrupció de Guardiola a Munic, les dificultats del rugbi femení català i una entrevista amb Quintana, altres temes destacats del suplement d'aquest dissabte

2
Es llegeix en minuts

L'estadi de Cornellà-el Prat viurà aquest dissabte un derbi de contrastos. Un dels equips lluita per guanyar la Lliga i l'altre, per segellar la permanència. Un vol convertir la seva estrella en el jugador més ben pagat del món i l'altre li costa retenir els jugadors més valuosos. Un encara arrossega els costos del nou estadi i l'altre pretén desemborsar 600 milions per renovar el seu. 'Més Esport', el suplement esportiu d'EL PERIÓDICO dels dissabtes analitzen les claus d'aquest Espanyol-Barça, un partit que segurament no serà tan cordial sobre la gespa com ho ha estat a les sales de premsa. Tres generacions de jugadors blaugrana i blanc-i-blaus (Fusté, Solsona, Tamudo...), que sumen desenes de derbis, donen l'opinió sobre el que es pot viure a Cornellà, on Pinto jugarà el seu primer derbi davant la baixa de Valdés..

Mentre el Barça s'estigui jugant gran part de les opcions al títol a Cornellà, Pep Guardiola estarà disputant un irrellevant partit contra el Hoffenheim. Irrellevant perquè l'aclaparadora superioritat del Bayern l'ha portat a guanyar la Lliga al març, amb set jornades encara per disputar-se. És el primer títol que el tècnic de Santpedor aixeca sense representar l'escut del Barça. 'Més Esport' repassa com ha estat la seva fulgurant arribada a Munic, el seu equip de treball, mig català mig local, i com ha reproduït el seu mètode de treball, tan exitós a Barcelona, a la capital bavaresa.

Rugbi femení

De la brillantina del futbol professional masculí, al fang del rugbi femení. Catalunya compta amb dos dels clubs punters d'aquest esport a Espanya: l'INEF de Barcelona i el GEiEG de Girona. Dos models antagònics que, no obstant, es veuen abocats a una mateixa lluita per la supervivència davant l'endèmica falta de recursos. Són un esport minoritari i, a més, femení. La dedicació de les jugadors és de nivell professional, cosa que no obsta perquè elles no cobrin (fins i tot paguen per jugar), però el més dramàtic de la situació queda patent al saber que ni tan sols la federació està al corrent de pagament amb les jugadors internacionals, que, malgrat tot, tenen el somni d'anar als Jocs de Rio del 2016, on el rugbi a 7 debutarà en el programa olímpic.

Notícies relacionades

Segon en el Tour de l'any passat, Nairo Quintana està destinat a regnar més aviat que tard en el ciclisme mundial. Això significa guanyar la ronda gal·la, però no serà aquest any, ja que ha dividit objectius amb Alejandro Valverde i el colombià se centrarà en el Giro d'Itàlia, cosa que no farà minvar la seva popularitat a Colòmbia. "Em resulta impossible passar desapercebut allà, però és una satisfacció alegrar la vida dels colombians amb els meus èxits esportius. Colòmbia surt moltes vegades a les notícies amb notícies negatives, com càrtels de la droga, però també és el país de Shakira, de Juanes, de Falcao i meu", reflexiona el ciclista del Movistar, que està disputant la Volta a Catalunya, en una entrevista en què demostra la seva humilitat: "Per arribar a dalt de tot no puc creure que sóc el millor. He d'aprendre de Valverde, fins i tot dels seus errors".

La prèvia dels partits del Madrid i del Rayo, el partit del Barça de l'Eurolliga de bàsquet, els assajos del GP de Malàisia de F-1, l'ascens del River Andorra a l'ACB, el bronze del patinador Javier Fernández al Mundial i la Volta a Catalunya, altres temes destacats del suplement d'aquest dissabte.