PROJECTE DE MECENATGE

Neix 'Espanya competeix', una iniciativa per impulsar la inversió empresarial en l'esport

Les empreses tindran una deducció de fins al 40% de les donacions no superiors a 50.000 euros

D’esquerra a dreta, Jesús Terciado (Cepime), Juan Rosell (CEOE), Miguel Cardenal (Consell Superior d’Esports) i Cayetano Martínez d’Irujo (Associació d’Esportistes).

D’esquerra a dreta, Jesús Terciado (Cepime), Juan Rosell (CEOE), Miguel Cardenal (Consell Superior d’Esports) i Cayetano Martínez d’Irujo (Associació d’Esportistes). / EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / Madrid

El projecte 'Espanya competeix: a l'empresa com en l'esport', encaminat a potenciar i impulsar la inversió en l'esport espanyol a través d'una nova línia de mecenatge amb avantatjoses deduccions fiscals, s'ha posat en marxa. La iniciativa, presentada aquest dilluns a la seu del Consell Superior d'Esports (CSD), ha nascut de la col·laboració de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPIME), l'Associació d'Esportistes (AD) i el mateix CSD, i inclou l'estímul a la inversió de les empreses en l'esport espanyol a través d'una línia amb deduccions fiscals en l'impost de societats d'un 40% de la donació, amb un import màxim de 50.000 euros.

Notícies relacionades

"Es tracta d'aconseguir que els diners arribin on més es necessiten, a la baula final de la cadena, als esportistes individuals que no són al programa ADO, als petits clubs que pateixen de manera especialment dura els rigors de la crisi, com l'esport femení, a aquests sectors als quals els costa més focalitzar l'atenció dels patrocinadors", ha dit durant l'acte el secretari d'Estat per a l'Esport i president del CSD, Miguel Cardenal.

"Això és un projecte per anar a favor de l'esport i dels esportistes de base. Demanem que les empreses aportin, però també volem que se'n beneficiïn. No volem que això es converteixi en un colador fiscal, ni de molt. És una iniciativa necessària i urgent tenint en compte la situació de l'esport espanyol", ha assenyalat, per la seva banda, el president de la CEOJuan Rosell, mentre que el de la CEPIMEJuan Terciado, ha destacat que potenciarà sens dubte el suport de les petites empreses als equips de base, "que en els últims temps ha patit moltes disminucions".