Hyundai apunta a Sordo

EL PILOT CÀNTABRE encaixaria molt bé en la política comercial a Europa de la marca que debuta al Mundial 2014

Dani Sordo, al guanyar a Alemanya.

Dani Sordo, al guanyar a Alemanya. / MIGUEL LISO

3
Es llegeix en minuts
XAVIER PÉREZ
BARCELONA

En vigílies de la gran setmana del motor a Catalunya, amb la disputa del RallyRACC a partir de dijous que ve, i com si volgués  apuntar-se a aquesta festa sobre rodes, l'equip de Hyundai Motorsport va escollir aquesta setmana passada els antics trams de terra del Ral·li Catalunya-Costa Brava (Lloret Verd i també a Manresa) per continuar amb el seu treball de posada a punt amb l'i20 WRC i preparar així la seva entrada al Mundial del 2014.

La presència de la marca sud-coreana al campionat del món representa un nou al·licient després de l'arribada aquest any de Volks-

wagen. Els alemanys han estat treballant de valent durant dos anys per aconseguir el seu primer títol, i és per això que Gyoo-Heon Choi, president de Hyundai Motorsport, sap que cada segon compta per poder obtenir els primers resultats. «Tenim previst debutar a Montecarlo, però anem amb una mica de retard en el desenvolupament del cotxe. Per això  aquestes pròximes setmanes seran crucials per a nosaltres. Hem treballat a França i a Alemanya buscant la fiabilitat sobre l'asfalt, però ens faltava afinar més sobre terra. Per això vam venir a Espanya. Al desembre prepararem Suècia sobre neu i ge, apuntava Choi aquesta setmana.

Els responsables de Hyundai Motorsport volen «atacar el títol el 2015, però crec que a meitat de la pròxima temporada podríem donar alguna sorpresa», reconeixen. Per a això necessiten bons pilots que siguin hàbils amb l'i20 WRC i que el portin a plantar cara al Volkswagen Polo WRC, el Ford Fiesta WRC i el Citroën DS3 WRC. En els tests desenvolupats la setmana passada a Catalunya va ser l'australià Chris Atkinson qui, copilotat per Stephane Prevot, va estar treballant a la terra, encara que l'equip compta també amb el finlandès Juho Hanninen i el francès Bryan Bouffier per al desenvolupament sobre neu i asfalt. Potser algun d'ells acabarà formant part de l'equip oficial l'any que ve, però Choi i els seus tècnics tenen uns altres noms al cap.

Un dels que sonen amb més força és el del pilot espanyol Dani Sordo. Dijous que ve podria disputar la seva última carrera amb Citroën i des de Hyundai no descarten la seva possible arribada a l'equip. «Sordo és un molt bon pilot -apunta Gyoo-Heon Choi-, i podria encaixar-hi, és clar. Donarem a conèixer l'equip després del RallyRACC de Catalunya, i la nostra intenció és comptar amb un primer pilot que sigui complet en totes les superfícies i amb diversos pilots especialistes que es puguin alternar en funció del ral·li. Busquem bons pilots sobre terra i bons pilots sobre asfalt», apunta el dirigent coreà. Dani Sordo, que aquesta temporada ha guanyat a Alemanya el seu primer ral·li del Mundial, està molt ben situat per entrar en l'estructura del Hyundai WRC Team. «Hem parlat amb els que considerem els 10 millors pilots del Mundial, i sens dubte Dani Sordo està entre ells», va confirmar Choi.

Notícies relacionades

Aposta de mercat

L'aventura de Hyundai als ral·lis té una clara explicació comercial. «El WRC té molt de pes a Europa i els cotxes que competeixen són pròxims a l'usuari,  als cotxes que es poden comprar, per aquest motiu la imatge que transmeten és molt positiva. Els nostres competidors hi són presents (Volkswagen, Citroën, Ford i possiblement Toyota)», assenyalen. I tornant a Sordo: «Seria molt important que un dels pilots fos d'un dels cinc grans mercats de Hyundai a Europa... i no hi ha cap pilot punter per fitxar que sigui alemany, francès, britànic o italià... a més des de Hyundai a Espanya també ens pressionen perquè sigui un pilot espanyol», afegeix Choi. Tot és possible, però caldrà esperar. Almenys fins després del RallyRACC.