TOUR DE FRANÇA

Froome es fa més fort a Mont Saint-Michel

Valverde realitza una bona contrarellotge i manté la segona plaça en una etapa que guanya l'alemany Martin

Chris Froome passa a tocar de Mont Saint-Michel, a la 11a etapa del Tour.

Chris Froome passa a tocar de Mont Saint-Michel, a la 11a etapa del Tour. / ERIC GAILLARD (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Mont Saint-Michel (Enviat especial)

Lacontrarellotge deMont Saint-Michel, marcada pel vent, ala frontera entre Bretanya i Normandia, ha tingut el resultat més o menys previst. Sense aparents sorpreses, ambTony Martincom a vencedor, en el seu espai de campió del món de l'especialitat, i, sobretot, amb Chris Froome, que s'ha fet més fort al capdavant de la classificació general abans de l'apartat decisiu i transcendent d'aquestTournúmero 100 al Ventoux (diumenge) i després als Alps.

Alejandro Valverde, per la seva part, ha realitzat una bona contrarellotge, una disciplina que ell no domina i que li ha servit per mantenir-se a la segona plaça de la general, distanciat a 3.25 minuts de Froome, però confiat en si mateix i en la fortalesa del seu equip, elMovistar, que ara gaudirà d'una extraordinària possibilitat tàctica a la muntanya gràcies aNairo Quintana, més distanciat i més lliure. Però d'estratègia en la muntanya hi ha molts dies per parlar-ne.

Crisi apartada

Alberto Contador, com la resta dels corredors situats a la general per darrere de Froome, ha estat en uns temps semblants, tres segons per darrere de Valverde, però almenys ha evidenciat que està aparcada la crisi que va patir a Aix-3-Domaines, en la primera etapa als Pirineus. "Encara ningú ha guanyat ni ha perdut el Tour, falta molt per a París", ha subratllat el ciclista madrileny.

Notícies relacionades

ElTour 2013 està controlat perFroome, bon contrarellotgista i bon escalador. Els dubtes se centren en si el seu equip, l'Sky, està tocat, perquè si fos així, si es repeteix el capítol de la segona etapa als Pirineus, llavors pot tenir un problema davant una ja anunciada ofensiva delMovistar deValverde iQuintana i dels moviments delSaxo Bank.

Purito Rodríguez ha sortit del 'top ten' (és 11è). Com era d'esperar, la contrarellotge se li ha fet llarga, i això que solament tenia 33 quilòmetres.Martin ha guanyat la barbaritat de 54 quilòmetres per hora. Ha estat la tercera contrarellotge més ràpida en la història de la 'grande boucle'. Aquest dijous es disputa la 12a etapa, entre Fougères i Tours, de 218 quilòmetres, llarga i plana.