La Usada espera alguna cosa més que una confessió televisada

L'agència antidopatge considera que Armstrong només ha fet un petit pas en la bona direcció

L’exciclista, a la primera part de l’esperada entrevista amb la presentadora Oprah Winfrey, ha reconegut sense reserves que es va dopar per guanyar els set Tours. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president de l'Agència AmericanaAntidopatge(Usada), TravisTygart, ha estimat que LanceArmstrongha fet un "petit pas en la bona direcció" amb la seva confessió. Tygart, l'home que ha causat la caiguda d'Armstrong amb el seu dossier de més d'un miler de pàgines sobre el "programa de dopatge més sofisticat de la història de l'esport", ha opinat a través d'un comunicat que el ciclista "al final ha reconegut que la seva carrera es va basar en l'ús continuat de productes dopants i transfusions sanguínies".

Notícies relacionades

Les autoritats antidopatge desitgen rebre per part d'Armstrongalguna cosa més que una confessió televisiva, si el que vol és una reducció de la pena i l'anul·lació de la suspensió de per vida de la seva carrera esportiva. Per a alguns, l'objectiu d'Armstrong és tornar a la pràctica esportiva legal en alguna disciplina del ciclisme i netejar parcialment la seva imatge per preservar l'activitat de la fundació contra el càncer que porta el seu nom.

Des de la fundació, la confessió s'ha rebut com un intent de donar una sortida a la insostenible situació viscuda en els últims mesos: "En el marc de la nostra decepció, volem expressar la nostra gratitud a Lance com a supervivent (d'un càncer) per la seva conducta, la seva força i l'esperit que ha aportat als malalts i a tota una comunitat afectada per la malaltia".