SORTEIG A SÃO PAULO

Espanya esquiva els rivals més durs a la Copa Confederacions

'La Roja' s'enfronatarà amb l'Uruguai, Tahití i el campió d'Àfrica, mentre que el Brasil lluitarà amb Itàlia, Mèxic i el Japó

Directius de la FIFA presenten el resultat del sorteig dels grups de la Copa Confederacions.

Directius de la FIFA presenten el resultat del sorteig dels grups de la Copa Confederacions. / ANDRE {PENNER} (AP)

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / Madrid

Elsorteig de la Copa Confederacions celebrat aquest dissabte aSão Paulo ha deparat un camí més fàcil per aEspanya que per alBrasil.'La Roja' ha quedat enquadrada amb l'Uruguai,Tahití i el campió d'Àfrica, encara per decidir, mentre que el Brasil, amfitriona del torneig, s'haurà d'enfrontar en la primera fase aItàlia,Mèxic i elJapó. La Copa Confederacions se celebrarà del 15 al 30 de juny del 2013 a Brasil, i suposarà una bona prova per al país, que a l'any següent organitzarà laCopa del Món.

Espanya debutarà el 16 de juny contra l'Uruguai, vigent campió de la Copa Amèrica i a priori el rival més fort del grup B. Quatre dies després s'enfrontarà a Tahití, campió d'Oceania, i tancarà la primera fase el dia 23 contra la selecció que el 10 de febrer vinent es proclami campiona d'Àfrica a Johannesburg (Sud-àfrica). Els dos millors de cada grup passaran a semifinals i la final tindrà lloc el dia 30 de juny aMaracaná.

"Dotze estrelles"

En el sorteig, celebrat al centre de convencions Anhembí de São Paulo, el president de la FIFA,Joseph Blatter, ha destacat que el torneig reunirà "dotze estrelles", corresponents als 12 Mundials que acumulen quatre de les seleccions participants: el Brasil (5), Itàlia (4), l'Uruguai (2) i Espanya (1). La presidenta del Brasil,Dilma Rousseff, ha assenyalat que el país "té l'obligació" de realitzar una bona organització i ha aplauditLuiz Felipe Scolari iCarlos Alberto Parreira, que van fer campions del món la 'canarinha' el 2002 i 1994, respectivament, i que estrenen els seus càrrecs de seleccionador i coordinador de la selecció, respectivament.

Notícies relacionades

L'exfutbolistaCafú ha presentat lapilota amb què es disputarà la Copa Confederacions, anomenadaCafusa, terme que barreja les paraules 'carnaval', futbol' i 'samba'. El sorteig ha viscut un moment de desordre quan el secretari general de la FIFA,Jerome Valcke, s'ha equivocat al col·locar l'Uruguai al grup (l'ha posat en tercer lloc quan havia de ser segon). La cerimònia ha comptat amb els seleccionadors dels set equips ja classificats:Óscar Washington Tabárez (Uruguai),Cesare Prandelli (Itàlia),Vicente del Bosque (Espanya),Alberto Zaccheroni (Japó),Eddy Etaeta (Tahití),José Manuel de la Torre (Mèxic) iScolari.

Del Bosque: "el Brasil és el rival a batre"

Del Bosque, com a tècnic de la vigent campiona d'Europa i del Món, ha acceptat la pressió: "Sí, tenim més responsabilitat pels últims èxits. Hem de preparar-nos al millor possible, amb respecte als rivals. En l'anterior edició del torneig, el 2009, Espanya va quedar fora de les semifinals al perdre contra els Estats Units. "Del Brasil tots diuen que està adormida, però és la campiona de la Confederacions i és el rival a batre", ha advertit el seleccionador.