UNIFORME CONTROVERTIT

El polèmic equipament olímpic espanyol ja està a la venda a Londres

Els dissenys de l'empresa russa Bosco Sport no agraden ni als esportistes ni als creadors espanyols

Les polèmiques peces dissenyades per l’empresa russa Bosco Sport per als olímpics espanyols reben crítiques a Espanya i Londres. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'equipament olímpic espanyol ja està a la venda aLondres, malgrat que per ara no ha tingut gaire èxit. Més aviat tot al contrari. De fet, els dependents de la botiga comenten que encara no han venut cap peça.

Poca sort a Londres... i també a Espanya. La majoria de les persones entrevistades han mostrat la seva disconformitat amb la vestimenta dissenyada per l'empresa russa Bosco Sport. El Comitè Olímpic Espanyol defensa l'elecció: el contracte firmat amb aquesta companyiapermetrà estalviar vuit milions d'euros, gens menyspreable en aquests temps que corren.

Notícies relacionades

Però l'argument no convenç els esportistes. El campió Saúl Craviotto ha penjat a Twitteruna foto seva vestit amb la polèmica equipació. "¡A casa emprovant-me la roba delsJocs! Jo millor no opino, us ho deixo a vosaltres...", comenta l'or en K-2 500 a la xarxa social.

Elsdissenyadors espanyols també rebutgen l'uniforme que lluiran elsesportistes. La patronal de la Federació d'Empreses de la Confecció (FEDECON) i l'Associació de Creadors de Moda (ACME), que agrupa més de 50 creadors com Adolfo Domínguez, Devota & Lomba, Custo Barcelona i Agatha Ruiz de la Prada, van expressar fa unes setmanes, a través d'una nota, el seu"profund malestar"pel fet que cap firma nacional hagi estat l'encarregada de vestir alsolímpics.