En safata

Els miracles també passen

1
Es llegeix en minuts
Andrés Jiménez

Impressionant. Sí, senyor. Encara més, amb una boca com el túnel del Cadí es va quedar el Palau després de la cistella de tres de Marcelinho que va donar la victòria als blaugranes al límit. I no diguem com es van quedar els blancs. I és que no hi pot haver un exemple més clar de l'espectacularitat que ens espera en aquesta final. El que va passar ahir voreja els límits de l'infart. Però és així. Un partit que els blancs tenien absolutament dominat, no ja des de l'inici, sinó fins i tot a la meitat del tercer quart quan el Barça oferia els seus pitjors moments. No obstant, ho vaig dir a la prèvia i ho repeteixo. La principal missió del Barça és arribar a la final amb opcions i quan faltaven 3 minuts estaven només 4 per sota en el marcador.

El millor, el final de l'últim quart

Van ser precisament els últims minuts de l'últim quart quan els homes de Pascual van jugar més bé. Pilotes interiors a Pete Mickeal finalment alternades amb encert de tres punts del sempre impressionant Navarro. Una cosa que només havia passat en comptades ocasions durant tot el partit. Perquè si alguna cosa s'ha de retreure als jugadors de l'equip blaugrana, al marge de falta d'actitud en alguns instants del partit, és l'excessiva ansietat. Jugadors com Lorbek, tot i estant encertats, haurien de fer molt més mal contra defensors inferiors en pes i estatura com Reyes, Velikovic o Mirotic. Eidson mateix, que li costa anotar, tindria moltes més opcions si li jugués d'esquena a Carroll.

Divendres una altra final disputada

Notícies relacionades

Hi ha una altra cosa clara. Diguem que amb aquesta victòria in extremis el Barça ha esquivat l'abisme. Perquè això és el que hauria suposat que els de Laso haguessin trencat el factor pista ja en el primer partit. Tot i així, els de Pascual han de ser conscients que no van oferir una imatge gaire sòlida com a equip, mentre que els blancs estan clarament connectats. Però Navarro i companyia tenen marge de millora. Començant per no angoixar-se tant si la pilota no entra. Hi ha més opcions. Sobretot buscar els punts febles del rival, I els del Madrid estan clarament en posicions pròximes al cèrcol.