CURSA MULTITUDINÀRIA

Els kenyans Kosgei i Jeptto guanyen la Mitja Marató de Barcelona

La prova registra un rècord històric de participants, amb 8.111 corredors

Sortida dels participants en la Mitja Marató de Barcelona, davant del parc de la Ciutadella, aquest diumenge.

Sortida dels participants en la Mitja Marató de Barcelona, davant del parc de la Ciutadella, aquest diumenge. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / Barcelona

Els kenyans Peter Kosgei i Priscah Jeptto han guanyat la Mitja Marató de Barcelona, que s'ha celebrat aquest diumenge als carrers del centre de la capital catalana. Kosgei ha guanyat la cursa amb un temps d'1h02'19'', una marca que l'organització considera "excel·lent". Amb 27 anys, aquest atleta ha aconseguit la tercera millor marca de la història de la carrera, darrere de les que va fer el també kenyà Jacob Yator el 2007 (1h01'10") i el 2008 (1h01"19).

En la categoria femenina s'ha imposat Jeptto, amb una marca d'1h10'08', que suposa un nou rècord femení en aquesta prova, fet que segons l'organització dóna a la Mitja Marató de Barcelona més projecció internacional.

Kosgei s'ha imposat per només tres segons al seu compatriota Joel Kamboi, segon amb 1h02'22", i en tercera posició s'ha situat el també kenyà Levi Omari, amb una marca d'1h02'28". "Estic molt content per la victòria i per la marca, i si no arriba a ser per la pluja la podríem haver rebaixat encara més", ha comentat el guanyador després d'acabar la competició.

Notícies relacionades

En la categoria femenina, Jeptto no ha tingut rival, i aquesta atleta, de 27 anys, ha superat en més de sis minuts la segona classificada, la britànica Caryl Jones (1h16'46''), i en set la tercera, la marroquina establerta a Catalunya Hasna Bahom (1h17'22''). "Sabia que era la favorita, però no m'esperava aquesta marca tan bona", ha assegurat la guanyadora.

Tot i el mal temps i la lleugera pluja, la XXI edició de la Mitja Marató de Barcelona ha registrat un rècord històric de participants: 8.111 inscrits.