Primers assajos del GP de la Xina

Raikkonen i Alonso s'aferren a les seves esperances a Xangai

Hamilton es va entrenar amb el dipòsit ple tement que el sancionessin

3
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / ENVIAT ESPECIAL / XANGAI

Tot just 21 mil.lèsimes van separar ahir Kimi Raikkonen, Fernando Alonso i Felipe Massa al final de la sessió d'entrenaments lliures del Gran Premi de la Xina, que es disputa demà a primera hora (8.00 hores, TV-3 i Tele 5) al modern circuit de Xangai. "La crono es decidirà per mil.lèsimes", va vaticinar el pilot espanyol. Hamilton va marcar el quart crono, a una dècima. Tots quatre lluitaran per la pole i el podi en una carrera que es disputarà sota l'amenaça d'un tifó que està previst que passi aquest cap de setmana a tocar del sud-est de la Xina.

POR DE LA SANCIÓ

Hamilton i McLaren sabien perfectament el perill evident que el pilot anglès fos sancionat amb 10 o més llocs a la graella. Per això va rodar amb molta gasolina durant la segona sessió amb l'objectiu de comprovar el desgast dels pneumàtics tous i durs amb molt de pes, ja que hauria d'haver anat a una estratègia d'una sola parada per remuntar posicions en cas de sortir de la part de darrere de la graella.

No serà així i ho té tot a favor per obtenir de forma matemàtica el títol mundial. Mentre Alonso no l'avantatgi en dos punts al final de la carrera, ja serà campió. La varietat de combinacions és àmplia. Si Alonso queda davant de Hamilton i acaba en primera o segona posició, el Mundial es decidirà al Brasil, encara que amb un avantatge enorme de fins a 10 punts per a Hamilton que obligaria Alonso a guanyar al Brasil i esperar que el seu company no sumés ni un punt.

L'espanyol afrontarà el primer dels match ball enfadat amb el seu equip perquè ha circulat la possibilitat que l'hagin sabotejat en les últimes carreres amb la pressió dels pneumàtics. Ron Dennis s'ha mostrat decebut per la resposta que Fernando Alonso va donar a la conferència de premsa de dijous, quan no va deixar clar si l'equip l'estava boicotejant.

PREGUNTA SENSE RESPOSTA

Al ser preguntat directament si creia que l'equip hauria pogut fer alguna cosa al seu cotxe, com alterar la pressió dels pneumàtics o els alerons tant en carrera com en les tandes de qualificació dels dissabtes, Alonso va respondre: "És una pregunta molt difí- cil... que no contestaré".

Dennis va afirmar ahir que "hi ha una gran quantitat de clàusules d'igualtat en els nostres contractes que són recíproques. Nosaltres el que no farem mai serà afavorir un pilot, de moment. Volem que sigui i segueixi sent una lluita neta i estic decebut que algú que ho coneix no hagi sigut més directe i obert en la seva resposta".

MÉS SOSPITES

Notícies relacionades

La puntualització, "de moment", encara obre més l'escletxa en la relació entre Dennis i Alonso. La postura d'Alonso també va molestar Norbert Haug, el responsable de Mercedes a l'equip. "Sí, això no hi ajuda", va dir en relació amb la resposta de l'asturià. "Si off the record em preguntéssiu què en penso de Fernando i jo digués: 'no comment', vosaltres diríeu: 'hi està en contra', i això no hi ajuda".

Haug està convençut que el comportament de l'equip és impecable. "A mi no em sembla que hi hagi res malament, però si hi ha res que no rutlli en la pressió, que vingui, s'assegui i es comprovi la pressió", va afirmar Haug. Això sí, l'alemany, de la mateixa manera que Dennis, insisteix que no hi ha cap problema amb Alonso ni a l'equip, que els pilots es porten bé, que el cas d'espionatge simplement els ha tocat d'esquitllentes i que Alonso seguirà a McLaren perquè té contracte.