BÀSQUET

L'Akasvayu de Pesic deixa en evidència les carències del Barça

Els gironins van guanyar la Lliga Catalana després d'un festival de joc (51-73)

2
Es llegeix en minuts
FRANCESC CARCASSÉS / GIRONA

Svetislav Pesic, l'home que va donar al Barça l'única Eurolliga de la seva histò- ria i que va sortir del club blaugrana per la porta del darrere, va donar la primera gran rebolcada al segon projecte de Dusko Ivanovic. L'Akasvayu, ple d'exculers, es va adjudicar la Lliga Catalana després d'humiliar el Barça (51-73). L'equip gironí es va proclamar campió després d'haver superat àmpliament els seus dos rivals catalans de l'ACB.

En només un mes, Pesic ha acoblat un equip amb nou cares noves, i l'ha dotat del seu caràcter lluitador i guanyador, que es va poder veure des del xiulet inicial. El conjunt d'Ivanovic només va aguantar la cara el primer quart. Molt més concentrats que davant el Ricoh Manresa i dominant el rebot, els barcelonistes van arribar al final del primer quart amb només quatre punts de des- avantatge. Però, com un fantasma de la temporada passada, el Barça va tornar a patir un dels seus cèlebres curtcircuits. En sis minuts, els culers només van anotar un triple.

GASOL, DECISIU

Un parcial de 0-11 va posar en franc avantatge (18-29) els gironins, en què Marc Gasol, humiliat per Ivanovic, demostrava que la seva gesta japonesa no va ser un miratge. El pivot, cedit per dos anys, va canviar el signe de la lluita del rebot. Tot i que Pesic considera que encara és lluny del seu millor moment físic, la veritat és que ahir va donar mil voltes als homes grans del Barça. Onze punts, un menys que Gregor Fucka, un altre que va sortir hipermotivat davant el seu antic club.

Fran Vázquez i Mario Kasun, els seus substituts i els homes cridats a frenar la sagnia de punts i rebots que va castigar el primer projecte d'Ivanovic, no van donar la talla. El croat com a mínim va deixar algunes pinzellades que conviden a l'optimisme. Però el gallec no en va encertar ni una. El Barça no va saber aprofitar ni el fet que els pivots gironins es carreguessin de faltes ni la lesió de Salenga.

EQUIP GROGUI

Notícies relacionades

L'Akasvayu, que se n'havia anat al descans amb 11 punts d'avantatge (27-38), va sortir en tromba a la segona part i una cistella de Gasol situava una renda de 17 que semblava ja infranquejable per a un Barça grogui. Sense Navarro, Ivanovic no aconseguia trobar solucions en atac. Tenallat per l'excel.lent defensa de Pesic, va superar pels pèls el mig centenar de punts. El recurs dels triples, que va salvar els culers davant del Manresa, va ser ahir una condemna (1 de 12). Només les arrencades de geni d'Ukic i Trias movien el marcador visitant. El gironí, amb 11 punts i vuit rebots, va ser l'únic que va donar la cara a Fontajau, i va demostrar que és un dels pocs jugadors en forma a dues setmanes de l'inici de la Lliga.

Menció especial es mereix la superlativa tasca de Marinovic sobre Lakovic. El base local va tornar a fer un partit completíssim i va demostrar gran sintonia amb McDonald. El nord-americà, elegit millor jugador del torneig, va ser un malson constant. Al final del tercer quart, el base --un dels tres jugadors, amb Salenga i Gabriel, que es manté respecte de la temporada anterior-- augmentava a 20 punts la diferència, que es mantindria fins al final.