3a divisió juvenil femenina

«¡Quines cuixetes!»: el Club Vòlei Esplugues femení denuncia insults masclistes durant un partit

Les joves d’entre 14 i 17 anys van haver d’escoltar expressions sexistes durant el partit, «acompanyades de gesticulacions amb clares connotacions sexuals»

L’entitat esportiva ja ha adoptat les mesures legals pertinents de denúncia i protecció en defensa de les jugadores

«¡Quines cuixetes!»: el Club Vòlei Esplugues femení denuncia insults masclistes durant un partit

@CVoleiEsplugues

2
Es llegeix en minuts
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

«¡Quines cuixetes!», o «quan us poseu així em venen ganes de ficar-vos-la» són algunes de les frases que el Club Vòlei Esplugues (Baix Llobregat) femení va escoltar el passat 20 de novembre en un partit de la categoria juvenil C contra el Club Voleibol Sandor (els dos equips membres de la 3a divisió juvenil femenina). D’aquesta manera ho ha denunciat el mateix club del Baix Llobregat en un comunicat on denuncien i condemnen «els fets de violència masclista».

El partit va tenir lloc al Pavelló Municipal Esportiu de Sant Idelfons, a Cornellà de Llobregat. Mentre s’estava disputant el partit de vòlei, jugadors de futbol sala de l’A. E Vallirana estaven esperant que s’acabés per jugar el seu partit, que estava convocat en el mateix espai. En un moment, els membres de l’equip van entrar a la pista i van començar a «increpar, assetjar i vexar sexualment, i fins a violar verbalment les jugadores de l’equip juvenil».

Les jugadores del C. V. Esplugues, joves d’entre 14 i 17 anys, van haver d’escoltar expressions sexistes durant el partit, «acompanyades de gesticulacions amb clares connotacions sexuals», entre les quals frases com «quan s’ajupen m’entren ganes de...» o «quan us poseu així em venen ganes de ficar-vos-la».

L’equip de vòlei també denuncia que les conductes impròpies també les va patir una de les seves jugadores amb síndrome de Down, que va haver d’escoltar com li cridaven «¡mira les orelles!» o «si ho pot fer ella, ho faig jo també».

Incomoditat i malestar

Durant el partit, davant dels comentaris violents i les agressions verbals, l’entrenadora de l’equip juvenil C del C. V. Esplugues va demanar explicacions explícites als mateixos jugadors i al mateix entrenador de l’A. E. Vallirana, «sense que sorgís cap efecte, sinó al contrari, els comentaris es van tornar més intimidatoris cap a l’entrenadora».

Les jugadores del C. V. Esplugues van manifestar la seva incomoditat i malestar en el partit visiblement amb «els seus plors i emotives queixes de dolor», afirma el club esportiu.

Prendre accions legals

L’entitat esportiva ja ha adoptat mesures legals pertinents de denúncia i protecció en defensa «de les jugadores, de l’esport femení i d’una societat justa i igualitària, sense raó de gènere i condició física o psíquica». A més, s’ha posat a l’abast de les jugadores un servei d’orientació, suport i atenció psicològica per a les jugadores que han patit aquestes agressions.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Esplugues també ha volgut donar el suport públic a les jugadores i ha condemnat els actes masclistes en un comunicat. El consistori ha afirmat que considera «molt greus els fets» i s’ha lloc a disposició del C. V. Esplugues «en tot allò que necessiti».

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues