12a edició

Esplugues acull l’acte de presentació de la gira de tardor del projecte Ciutats Defensores de Drets Humans

  • Es vol sensibilitzar sobre el paper de les persones, que posen en risc la seva seguretat per denunciar vulneracions de drets humans

  • 28 municipis de Catalunya acullen fins a dimarts, 11 d’octubre, tallers escolars, xerrades, entrevistes i visites internacionals

Esplugues acull l’acte de presentació de la gira de tardor del projecte Ciutats Defensores de Drets Humans

ayuntamiento de Esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Esplugues (Baix Llobregat) va acollir aquest dilluns, 3 d’octubre, la inauguració de la gira de tardor de la 12a edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, en què participen 28 municipis catalans fins dimarts vinent, 11 d’octubre.

L’acte d’inauguració ha tingut lloc al recent renovat Casal de Cultura Robert Brillas, amb la presència de l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, que ha volgut agrair la presència dels que hi han acudit i ha destacat que el municipi forma part del projecte des del 2014.

Durant l’acte ha tingut lloc una taula rodona amb Genith Quitiaquez, defensora dels drets de les dones a Colòmbia; Lorraine Leete, activista de drets de les persones migrades i refugiades a Grècia, Nahun Lalin, defensor de la terra i el medi ambient a Hondures, i Reyna Haydee Ramírez Hernández, activista de defensa de la llibertat d’expressió a Mèxic. «La majoria de conflictes sorgeixen pel control dels recursos», va dir Leete.

Activitats repartides per tot Catalunya

El projecte consisteix en diferents activitats de sensibilització sobre el paper de les persones defensores dels drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.

Des d’aquest mateix dilluns, 3 d’octubre, fins dimarts, 11 d’octubre, els més de 25 municipis que en formen part acullen activitats, tallers escolars, xerrades, entrevistes i rebudes internacionals dels ponents protagonistes d’aquesta nova edició.

Els municipis catalans que formen part de la 12a edició del projecte són Barberà del Vallès, Begues, Caldes de Montbui, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues, Gavà, Girona, Granollers, Mataró, Molins de Rei, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Reus, Rubí, Terrassa, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Notícies relacionades

Es pot consultar tota la programació d’activitats i en quins municipis es realitzen aquí.

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues