Educació municipal

El Pla Educatiu d’Entorn d’Esplugues inclourà tallers intercentres

El PEE compta amb una quarantena d’actuacions amb l’objectiu de «contribuir a la inclusió, l’equitat i l’èxit acadèmic»

El Pla Educatiu d’Entorn d’Esplugues inclourà tallers intercentres

europa press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Pla Educatiu Entorn (PEE) d’Esplugues (el Baix Llobregat), impulsat per l’ajuntament i la Generalitat i amb la implicació de la comunitat educativa de la ciutat (escoles, esplais, entitats...) amb l’objectiu de contribuir a la inclusió, l’equitat i l’èxit acadèmic, constarà aquest any d’unes 40 actuacions, dirigides a alumnat d’entre 0 i 20 anys.

La Comissió Institucional del PEEha aprovat aquest 26 de setembre el Pla d’Actuacions 2022-2023, amb actuacions que s’emmarquen dins de diferents objectius.

El primer dels objectius és l’«èxit educatiu», que es pretén aconseguir amb una vintena d’accions del Pla, com tallers d’acompanyament educatiu per a alumnes de primària, secundària i postobligatòria en horari extraescolar, i de reforç emocional i educatiu mitjançant art-teràpia, que aquest curs s’amplia a quatre centres de secundària.

Altres novetats seran la realització de tallers intercentres d’art-teràpia i del programa Jovesplugues.cat i l’ampliació de la iniciativa d’Auxiliars de conversa en anglès als instituts. També s’hi inclouen projectes com L’Escola Sona, que porta l’aprenentatge d’instruments musicals com el violí i el violoncel a tres escoles de primària (Gras i Soler, Joan Maragall i Prat de la Riba).

Un altre dels objectius és la «participació de famílies», ja que es preveu ampliar el cicle de conferències sobre temes d’interès per a les famílies de l’alumnat d’Esplugues. Els «valors i el compromís cívic» també es troben dins dels objectius, i dins d’aquest s’inclouen projectes de participació, com l’Audiència Jove, el Consell de Nens i el Fòrum de la Infància –pendent de constituir-se–, i altres d’intergeneracionals. -

Notícies relacionades

I finalment, es volen promoure els «hàbits saludables i l’activitat fisicoesportiva», per la qual cosa dins del pla es continua impulsant l’activitat esportiva i l’alimentació saludable.

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues