Manifest

Alcaldesses metropolitanes rebutgen el tractament d’alguns mitjans sobre els assassinats masclistes

  • L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, del qual formen part 32 ajuntaments catalans, ha manifestat el seu descontentament

Alcaldesses metropolitanes rebutgen el tractament d’alguns mitjans sobre els assassinats masclistes

Ayuntamiento de Esplugues

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, del qual formen part 32 ajuntaments catalans, ha manifestat el seu rebuig respecte al tractament que alguns mitjans de comunicació apliquen a la informació sobre els assassinats masclistes.

Una desena d’alcaldesses, entre elles les de l’Hospitalet, Santa Coloma, Sant Boi o Esplugues, han firmat un manifest en un acte fet a l’Espai Baronda d’Esplugues (Baix Llobregat), en què rebutgen el tracte que alguns mitjans de comunicació fan sobre els feminicidis. Segons aquesta entitat, en moltes ocasions s’arriba a pràctiques que «envaeixen la intimitat de les persones pròximes a les víctimes i que n’utilitzen, sense rigor ni respecte, les dades i detalls personals, i serveixen com a espectacle el dolor de les famílies».

L’alcaldessa d’Esplugues i presidenta de l’Observatori, Pilar Díaz, ha emfatitzat que «els mitjans tenen molt poder, moltíssim. Poden canviar la societat. Poden col·laborar per crear una nova societat, més segura i més igualitària».

«Els 32 ajuntaments que formen part de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació hem unit forces per demanar-los a vostès, als mitjans en global i als periodistes en particular impulsar un nou codi ètic de conducta i comprometre’ns junts a explicar les coses d’una altra manera», ha dit.

En el mateix sentit, l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha destacat que «per guarir les ferides, és imprescindible una comunicació respectuosa que canviï la nostra mirada. Perquè darrere de les notícies hi ha persones».

Notícies relacionades

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació és un projecte creat l’any 2000 a iniciativa de cinc consells de dones del Baix Llobregat (Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí) i Drac Màgic, Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals, amb l’objectiu de dinamitzar el debat públic sobre la representació de les dones en els mitjans de comunicació.

Més notícies d’EspluguesSanta Coloma, Cornellà, Sant Boi i l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO