Mobilitat

Comencen les obres de reforma de l’avinguda Països Catalans d’Esplugues

La reforma contempla també la millora de la plaça Elisabeth Eidenbenz i l’avinguda Jacint Esteva i Fontanet

Comencen les obres de reforma de l’avinguda Països Catalans d’Esplugues

Ayuntamiento de Esplugues de Llobregat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana comencen els treballs previs per a la reforma de les avingudes i places d’Esplugues (Baix Llobregat) afectades. L’actuació suposarà importants millores en la mobilitat.

La reforma de l’avinguda Països Catalans, la plaça Elisabeth Eidenbenz i l’avinguda Jacint Esteva i Fontanet augmentarà els carrils de circulació a l’avinguda, desviarà part del trànsit que actualment circula per la rotonda i evitarà la circumval·lació actual en el tram final de l’avinguda Jacint Esteva i Fontanet dels vehicles provinents de Barcelona.

Afectacions

Les afectacions al trànsit durant els treballs, que duraran uns 14 mesos, s’aniran escalonant al llarg de la setmana. A partir del dijous 28 d’octubre quedarà tallat l’accés des de l’avinguda Països Catalans cap al carrer Mercè Rodoreda i s’anul·larà l’aparcament kiss & ride del carrer Sant Mateu; el divendres 29 d’octubre hi haurà restriccions per accedir al carrer Clara Campoamor, ja que es canviarà el sentit de circulació durant les obres; a partir del dissabte 6 de novembre quedaran operatius només un carril per sentit a tota l’avinguda Països Catalans.

A mesura que avanci l’obra, s’anirà informant de possibles canvis i noves afectacions.

Antiga C-245

La reurbanització de l’avinguda Països Catalans –antiga C-245 traspassada per la Generalitat a l’ajuntament el 2017– permetrà millorar la connexió de Finestrelles amb el centre del municipi i sobretot la mobilitat en hores punta en els accessos a l’autopista B-23, Diagonal i ronda de Dalt. La mobilitat resulta especialment dificultosa en els horaris d’entrada i sortida dels centres docents de la zona.

L’obra, pressupostada en 4,2 milions d’euros i finançada per la Junta de Compensació de Finestrelles, preveu reordenar la zona de la plaça Elisabeth Eidenbenz (rotonda des d’on s’accedeix a la Ronda i la Diagonal), punt habitual de saturació de trànsit en hora punta, mitjançant la creació d’accessos directes cap a Barcelona, de manera que accedeixin a la rotonda menys vehicles.

Notícies relacionades

Una vegada acabada l’obra, l’avinguda Països Catalans comptarà amb carrils d’ús exclusiu per a autobusos en els dos sentits i una mitjana més àmplia, sense disminuir el nombre actual de carrils de circulació. Així, en sentit Finestrelles es mantindran dos carrils per a vehicles privats (guanyant espai a l’actual calçada lateral) i el carril bus anirà pel mig. En sentit centre hi haurà un carril per a vehicles i se’n guanyarà un altre només per a autobusos.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Obra pública