Ceràmica de creació

La commemoració de les 20 edicions de la Biennal de Ceràmica d’Esplugues es repartirà al llarg d’aquest any

  • La 20a Biennal Angelina Alós es va posposar al 2021 per la situació pandèmica

  • La celebració oficial serà a l’octubre, si bé els Museus la començaran aquest mes d’abril

La commemoració de les 20 edicions de la Biennal de Ceràmica d’Esplugues es repartirà al llarg d’aquest any
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La programació dels Museus d’Esplugues (Baix Llobregat) des d’ara i fins al febrer del 2022 estarà marcada per la vintena edició de la Biennal Angelina Alós i tindrà com a protagonista la ceràmica de creació amb l’objectiu d’acostar aquesta disciplina artística a la ciutadania. I també per posar en relleu la feina realitzada durant aquests 35 anys, des del primer certamen, en favor de la difusió de la ceràmica contemporània i del recolzament als artistes.

Aquest mes s’estan donant a conèixer les bases de la nova edició del certamen, que aposta pel format digital i incorporarà la votació electrònica en el Premi del Públic. El punt àlgid arribarà a l’octubre, quan s’elegiran les obres premiades (els premis Ciutat d’Esplugues, dotat amb 4.000 euros; Angelina Alós, amb 3.000 €, i Pujol i Bausis, amb 2.000 €) i s’obrirà al públic l’exposició amb les peces guanyadores i seleccionades al Museu Can Tinturé.

Propostes innovadores

Els mesos previs a l’exposició, els Museus han preparat una programació per recordar els 35 anys de certamen. El 21 d’abril s’obre al Museu Can Tinturé l’exposició temporal ‘PÒSIT: retrospectiva i prospectiva’, comissariada pel conservador d’art contemporani del Museu Nacional, Alex Mitrani. Peces guanyadores de diverses edicions de la biennal s’han recuperat i posat en diàleg amb obres d’altres disciplines artístiques. Una aposta innovadora i arriscada que vol contribuir a descobrir o redescobrir part de l’art català de les últimes tres dècades.

Notícies relacionades

La programació també inclourà conferències, activitats familiars, col·laboracions i noves propostes. A causa de la situació epidemiològica, els Museus combinaran activitats presencials i virtuals.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Museus