03 juny 2020

Anar al contingut

PRODUCTE DE PRIMERA NECESSITAT

Esplugues aposta per aplicar l'IVA superreduït als productes d'higiene femenina

L'alcaldessa Pilar Díaz va llegir la declaració institucional sobre l'eliminació de l'anomenada taxa rosa.

El Periódico

Esplugues aposta per aplicar l'IVA superreduït als productes d'higiene femenina

A l’inici de la sessió del ple ordinari d’Esplugues celebrat el dimecres 18 de desembre, l’alcaldessa Pilar Díaz va llegir la declaració institucional sobre l’eliminació de l’anomenada taxa rosa i per a la bonificació de productes d’higiene femenina.

Amb aquest pronunciament per unanimitat del consistori, s’insta el Govern espanyol i la Comissió Europea a reduir l’IVA de productes d’higiene femenina, considerant-los productes de primera necessitat i aplicant-los l’IVA superreduït.

Així mateix, s’insta el Govern espanyol a revisar i sancionar, en el seu cas, en el marc de la Llei de la Competència Deslleial, aquells productes que no suposen cap diferència substantiva en la seva versió femenina davant la masculina i, en canvi, pateixen un recàrrec en el preu al ser considerats productes femenins.

Modificació del contracte de la recollida Fontsanta

El plenari també va aprovar, amb els vots a favor del PSC, ERC i ECP i l’abstenció de Cs i el PP, una modificació del contracte de la recollida mancomunada de la Fontsanta entre els ajuntaments d’Esplugues i Sant Joan Despí, que respon a la sol·licitud d’increment de l’aportació municipal partint de la diferència econòmica existent entre la massa salarial en matèria de personal respecte de la qual va informar l’anterior empresa adjudicatària.

L’aportació municipal a l’empresa Solidança Trabajo EI, S.L. –adjudicatària del servei mancomunat– serà d’un increment anual tipus de 10.635,62 euros.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA