FESTES LLIURES DE MASCLISME

Esplugues comptarà amb «agents preventives» d'agressions masclistes durant la Festa Major de Sant Mateu

La Festa Major comptarà amb múltiples actuacions musicals, com les dels espluguenses Carlos Right i Joan Isaac

La cultura popular tindrà un espai reservat durant la festivitat, que se celebrarà entre el 20 i el 22 de setembre

agentes

agentes

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Festa Major de Sant Mateu 2019 tornarà a posar en marxa el Protocol per a unes festes lliures de violències sexistes, amb envelats informatius i«agents preventives»en espais freqüentats «per recollir denúncies o oferir informació relacionada amb agressions de tot tipus: físiques, verbals o gestuals», expliquen des del consistori.

Per celebrar unes festes «lliures d’agressions masclistes», les agents estaran al Seguici del Pregó, als concerts de Sant Antoni Maria Claret, a la plaça Blas Infante i al parc de les Tres Esplugues i a la Festa Holi.

A més, des de l’ajuntament recorden que, durant els dies de la Festa Major, estaràactiu el telèfon 620 285 111 per recollir denúncies sobre aquest tipus d’agressions.

Més de 80 activitats en tres dies

Esplugues celebrarà la Festa Major de Sant Mateu entre el divendres 20 i el diumenge 22 de setembre. En aquests tres dies es duran a terme més de 80 activitats repartides per tota la ciutat.

Un dels punts neuràlgics de les festes estarà l’escenari situat a l’aparcament del carrer Sant Antoni Maria Claret, per on passaran algunes de les actuacions musicals més destacades: Hotel Cochambre –que repeteix després de l’èxit de l’any passat–, divendres a la nit 20; i el cantant espluguí, Carlos Right –participant en l’última edició del concurs televisiu ‘Operación Triunfo’–, seguit de la banda de tributs musicals Versión Imposible, dissabte 21 a la nit.

El mateix escenari acollirà el diumenge 22 al migdia el concert infantil The Penguins i, a la tarda, la Festa Holi, que en els tres anys que s’ha fet, «ha tingut una alta participació»,apunten des de l’Ajuntament.

Més música

Altres actuacions musicals seran l’espectacle que faran l’espluguí Joan Isaac i Sílvia Comes en homenatge al cantautor cubà Silvio Rodríguez als jardins de Can Tinturé (divendres nit); l’actuació dels gaditans Decai a l’escenari de la plaça Blas Infante (diumenge nit); havaneres amb L’Empordanet al parc Pou d’en Fèlix (diumenge nit) i els concerts organitzats per l’Associació de Festes Populars al parc de les Tres Esplugues (nit de divendres i de dissabte).

Com en anys anteriors, els carrers Església i Montserrat acolliran entre la tarda del 20 i la nit del 22 el ’Mercat Esplugues City’, amb parades, mostra de tallers d’oficis, tir amb arc, concert country i espectacles de ‘western’, entre d’altres.

Protagonisme de la cultura popular

Entre les activitats més destacades de la Festa Major de Sant Mateu d’Esplugues, durant el matí del diumenge 22, tindrà lloc la 26a Diada Castellera i la 35a Trobada de Gegants i capgrossos a les places Santa Magdalena i Catalunya, respectivament.

Dissabte 21 a la tarda tindrà lloc la 24a Diada Bastonera (amb els grups de Terrassa, Castelldefels, Gavà i Esplugues) entre Can Tinturé i el parc Pou d’en Fèlix; la nit del mateix dia, el Correfoc (a càrrec del Ball de Diables d’Espluguesi el Ball de Diables de Cornellà), amb el mateix recorregut dels bastoners.

Notícies relacionades

Entre l’oferta esportiva destaca el 34è Torneig Ciutat d’Esplugues d’handbol Juvenil, que tindrà lloc al CEM Les Moreres del 20 al 22, i la Fira Fitness (tarda del dissabte 21 a la plaça Catalunya).

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Festes Feminisme