EN 20 MESOS

Iniciada la construcció dels nous mercats municipals d'Esplugues

Les obres dels equipaments de Can Vidalet i La Plana tenen una durada prevista d'uns 20 mesos i un pressupost de més d'11 milions d'euros

img 16933

img 16933

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les màquines treballen ja a ple rendiment en la construcció dels nous mercats municipals de Can Vidalet i La PlanaEsplugues, que actualment funcionen en espais provisionals fins que acabin les edificacions, d’aquí a uns 20 mesos, segons està previst.

Les obres estan finançades per l’empresa Lidl a canvi de l’explotació del supermercat i l’aparcament que s’ubicarà a cada instal·lació i compten amb un pressupost d’11,3 milions d’euros: 7,1 milions, en el cas de Can Vidalet, i 4,2 milions, en el cas de La Plana.

El primer tindrà una superfície total de 9.600 m² i comptarà amb unes 26 parades de mercat tradicional, a més del supermercat i el pàrquing. Des del punt de vista arquitectònic, destacarà per la seva coberta verda, ja que tindrà una part de jardí i una altra que generarà energia a través de plaques fotovoltaiques.

Concessió per 50 anys

Per la seva part, el nou Mercat Municipal de La Plana s’ubicarà en un edifici de prop de 8.000 m² i estarà compost inicialment per 16 parades, al marge del supermercat, i un aparcament amb capacitat per a 50 cotxes –en el cas de Can Vidalet, serà de 64 places.

Notícies relacionades

La concessió municipal és per a 50 anys i, després d’aquell període, els dos mercats –aparcaments i supermercats inclosos– passaran a ser propietat de l’ajuntament. A més, Lidl ingressarà un cànon de 90.000 euros anuals a partir del desè any de funcionament, i 12.000 euros anuals per a campanyes de promoció.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Comerç