PARCS ADAPTATS

Cinc parcs d'Esplugues incorporaran elements adaptats per a nens amb diversitat funcional

Aquest és un dels dos projectes triats en el Pressupost Participatiu d'aquest any, dotat amb 280.000 euros i en què han votat 1.400 persones

Un total de 15.000 euros es reservaran per a la proposta guanyadora, que demana millorar el pas elevat ubicat davant l'escola Isidre Martí

6 ernest-costa

6 ernest-costa / 1996-98 AccuSoft Inc., All right

2
Es llegeix en minuts

Aquest dimarts s’han donat a conèixer els projectes guanyadors del Pressupost Participatiu d’Esplugues d’aquest any que, dotat amb 280.000 euros, servirà per finançar l’equipament de cinc parcs de la ciutat amb elements adaptats per a nens amb diversitat funcional i per millorar el pas elevat situat davant l’escola Isidre Martí.

Així ho han decidit els 1.400 espluguins que han participat en el procés de votació, bé a través de trobades presencials, punts de participació mòbils o mitjançant la plataforma digital Esplugues Participa, en unes xifres de participació que s’assemblen a les de l’anterior edició, en què van votar 1.440 persones.

La proposta finalista més votada va ser la millora del pas elevat de l’escola Isidre Martí, que va obtenir el recolzament de 284 persones en la fase final de votació i que parteix de la idea que alguns passos no estan ben adequats i produeixen “petits accidents” als cotxes i “certa perillositat”.

Per això, 15.000 euros de la quantitat total es dedicaran a arreglar aquest pas, mentre que els 250.000 euros restants es dedicaran a la segona proposta més votada, que va ser l’adaptació de cinc parcs de diferents barris de la ciutat per afavorir que els nens amb diversitat funcional puguin fer ús d’aquests espais.

Les fases del projecte

El procés d’aquesta sisena edició del Pressupost Participatiu municipal es va iniciar el mes de gener passat amb la fase d’elaboració, en què 200 persones van fer propostes que, en una segona fase de priorització, van passar pel filtre de 450 persones que van escollir les 10 propostes finalistes.

L’última fase de votació, en què van participar 779 persones, s’ha dut a terme a través de trobades presencials i de punts de participació mòbils ubicats als carrers, com el que es va organitzar el cap de setmana passat a Firesplugues.

Sisè any de pressupost

Aquest any, el pressupost aprovat –que va augmentar en 13.000 euros respecte a l’edició anterior– permetrà fer realitat els dos projectes més votats, mentre que l’any passat es va dedicar íntegrament a la proposta guanyadora: dotar les escoles i instituts públics de material educatiu.

Notícies relacionades

Entre altres propostes guanyadores d’anys anteriors hi ha, per exemple, la instal·lació de pèrgoles al parc de la Solidaritat (2017), les obres del qual s’iniciaran a finals de maig, segons el consistori, l’ampliació de l’espai de lleure per a joves del parc de les Tres Esplugues amb elements d’escalada (2016) o l’adaptació del Casal de Cultura Robert Brillas (2015).

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA