NACEX impulsa la revolució de la logística sostenible

NACEX.shop, entrega.

NACEX.shop, entrega.

2
Es llegeix en minuts

La logística té un gran impacte. Un impacte que creix amb l’auge de l’eCommerce. En aquest sentit, es preveu que l’any 2030 les emissions generades per les entregues d’última milla augmentin més d’un 30% a les ciutats més grans. Així mateix, a mesura que creixin els desplaçaments, els carrers estaran més congestionats. 

Conscient d’això, NACEX s’ha proposat obrir camí, avançant cap a una distribució sostenible a través de diferents iniciatives que aborden ambdós reptes minimitzant la petjada de les entregues, els vehicles i els envasos. 

Reduir els desplaçament d’última milla

NACEX.shop és un dels principals pilars de l’estratègia de sostenibilitat de NACEX. La xarxa de punts de conveniència ja ofereix als comerços online una alternativa a les entregues domiciliàries que satisfà les expectatives més altes dels seus clients d’una manera més responsable.

Recollida de paquets a través de NACEX.Shop /

cedida

Integrada per més de 3.500 punts de proximitat, NACEX.shop ha revolucionat la manera en què els consumidors retiren i tornen les seves compres online proporcionant-los comoditat i flexibilitat gràcies a la seva gran cobertura a Espanya i Portugal i a l’ampli horari d’apertura, fins i tot, en caps de setmana. A més a més, agrupant els enviaments en una única entrega, contribueix a reduir els desplaçaments i les emissions d’última milla

Els beneficis d’aquesta solució han quedat demostrats per la cada cop més àmplia acceptació dels destinataris: al 2023, un 30% més la van escollir com a primera opció per a la recollida dels seus enviaments.

Disminuir la petjada de vehicles i envasos

Així mateix, NACEX està electrificant la seva flota per contribuir a descarbonitzar l’última milla. Al 2022, es va plantejar que el 75% dels km recorreguts es fessin amb vehicles de baixes emissions. Un cop superat aquest objectiu amb un 76,56%, va decidir incrementar-lo fins un 2,5% del total de km recorreguts amb vehicles elèctrics i zero emissions. El programa de subvencions ECO Mobility ha estat clau. En dos anys, ha atorgat als franquiciats de la companyia 67 ajudes per a vehicles elèctrics, 0 i baixes emissions i 12 per a carregadors de vehicle elèctric.

El parc mòbil de NACEX s'electrifica per a contribuir a la descarbonització. /

cedida
Notícies relacionades

A més, NACEX treballa per tal de minimitzar la petjada ecològica dels envasos que posa en circulació per condicionar els enviaments que transporta cada dia. Les vies d’actuació són dues: apostar per l’ecodisseny substituint el plàstic per altres materials més sostenibles i minimitzant l’ús de les tintes, i aplicar pràctiques d’economia circular a través del projecte Bag-Back per impulsar la correcta gestió com a residus dels seus envasos de plàstic.

L’esforç que NACEX ha fet per reduir l’impacte del seu negoci ha estat reconegut als Premis Internacionals de Mobilitat de “Empresas por la Movilidad Sostenible” en la categoria “Premi Especial Estrategia”. També per ECOVADIS, la plataforma líder en l’avaluació de la responsabilitat social empresarial i compres sostenibles, que va atorgar a la companyia la medalla de bronze.