L’assegurança per cuidar les mascotes com un més de la família

ASISA Mascotes és una de les assegurances més completes del mercat per cuidar la salut dels nostres gossos i gats i inclou consultes ordinàries i vacunes gratuïtes, a més d’una cobertura addicional per responsabilitat civil

Es pot accedir a més de 500 clíniques veterinàries arreu del país

Es pot accedir a més de 500 clíniques veterinàries arreu del país

4
Es llegeix en minuts
BEGO CONTRERAS

El 2021 les mascotes van passar jurídicament a ser un membre més de la família al deixar de ser considerades "coses" per convertir-se en "éssers vius amb sensibilitat". I és que, tot aquell que disfruta de la companyia d’una mascota sap que se sent un amor incondicional, són un membre més de la família i el seu benestar és un assumpte primordial. Els últims anys, el nombre de mascotes a les llars espanyoles ha crescut considerablement i segons els últims estudis s’estima que en el 40% es conviu amb gossos i gats. A més a més, s’espera que aquesta xifra vagi en augment. No obstant, la penetració de les assegurances de mascotes al nostre país encara continua sent molt reduïda (al voltant del 2%) i bastant baixa si la comparem amb altres països de la Unió Europea com el Regne Unit (40%) o Suècia (80%).

Assegurances per a mascotes

Moltes de les llars que conviuen amb gossos i gats encara no coneixen tots els avantatges que té comptar amb una assegurança de salut veterinària i la repercussió que això pot tenir en el seu benestar. Per cuidar-los com un més, ASISA compta amb l’assegurança específica ASISA Mascotes que té cobertures veterinàries tant per a gossos com gats. Jesús Millán, cap d’Oferta d’ASISA, exposa que "l’assegurança de salut per a mascotes és cada vegada més demanada i hi ha més famílies que contracten una assegurança que els permet disposar d’un sistema d’atenció i cura de la salut de gossos i gats, que garanteix el seu accés a una xarxa d’assistència veterinària àmplia i que cobreix la majoria dels costos veterinaris". Concretament, amb ASISA Mascotes, els amos podran accedir a més de 500 clíniques veterinàries distribuïdes per Espanya i amb un descompte mitjà de més del 40% respecte a les tarifes de clients particulars. A més, l’assegurança inclou consultes ordinàries i vacunes gratuïtes, entre elles les de coronavirosis, trivalent, tetravalent o ràbia, i un servei d’urgències 24 hores.

D’altra banda, ASISA Mascotas ofereix un servei de videoconsultas veterinàries que permet accedir en línia a un professional veterinari dues vegades a l’any per cada mascota assegurada, i un xat veterinari que permet realitzar consultes a través de WhatsApp amb la facilitat de poder enviar imatges i vídeos i rebre una resposta ràpida en menys de 3 minuts de mitjana. També existeix un servei telefònic d’orientació veterinària que permet accedir a un equip de professionals per resoldre qualsevol dubte relacionat amb la salut dels animals domèstics o el servei Mundo Mascotas, amb detalls sobre vacances, hotels, transports, cria o esdeveniments.

Entre les garanties addicionals, ASISA Mascotas permet contractar cobertures com un capital en cas de mort per accident, capital en cas de robatori i/o despeses per sacrifici i eliminació de restes.

Responsabilitat civil

"Des de finals de setembre de 2023, l’assegurança per responsabilitat civil ve recollida en la Llei de Benestar Animal, que planteja la seva contractació per a tots els gossos, estenent a tot el país una obligació que ja tenien algunes comunitats autònomes", ens explica Jesús Millán. És per això que ASISA Mascotes permet la contractació com a garantia addicional de tres possibles capitals de responsabilitat civil: 150.000 euros, 200.000 euros i 300.000 euros. La incorporació de la garantia de responsabilitat civil converteix a ASISA Mascotes en una de les assegurances més completes del mercat per a la cura de gossos i gats.

Tot i que de moment aquesta cobertura només es pot contractar com una garantia de l’assegurança per a mascotes, en els pròxims mesos la companyia d’assegurances té previst comercialitzar un producte exclusiu de responsabilitat civil per a mascotes.

La millor cura

Notícies relacionades

ASISA comercialitza la seva assegurança de mascotes des del 2018 i ja supera les 17.000 pòlisses. Aquesta aposta s’emmarca en els plans de diversificació de la companyia d’assegurances per ampliar les seves assegurances personals al servei de la cura, la tranquil·litat i el benestar de les persones. I és que la companyia, és conscient que les mascotes formen part de les famílies i que els seus amos les inclouen en els seus plans per garantir la seva millor cura. "ASISA Mascotas ens permet oferir a les famílies una cobertura integral a totes les seves necessitats totalment personalitzable en funció de les seves circumstàncies i necessitats", conclou Jesús Millán.

Amb aquesta assegurança de salut les companyies d’assegurances poden completar la seva oferta i cuidar de manera integral les famílies, per la qual cosa s’espera un potencial creixement en el futur. Per continuar creixent, Millán està convençut que han de treballar en un doble vessant: d’una banda, fent pedagogia amb la societat sobre la importància de cuidar la salut de les seves mascotes i, d’altra banda, incrementant l’oferta de productes, personalitzant-los i adaptant-los a les necessitats de cada client.

Temes:

Animals El País