Esdeveniment internacional

Del 17 al 20 d’abril, un total de 37 dissenyadors presentaran les seves col·leccions a la passarel·la i, del 19 al 21 d’abril, més de 400 marques procedents de més de 35 països, s’exhibiran en el ‘trade show’ que prepara el saló

Dos carteles de la edición 2024 de la Barcelona Bridal Fashion Week generados con IA.

Dos carteles de la edición 2024 de la Barcelona Bridal Fashion Week generados con IA. / BARCELONA BRIDAL FASHION WEEK

5
Es llegeix en minuts
DANIELA PINA

Barcelona és des de la dècada de 1990 un referent internacional quant a moda nupcial. Prova d’això és que el pròxim 17 d’abril arrenca una nova edició de la Barcelona Bridal Fashion Week BBFW, l’esdeveniment referent que marcarà les tendències en l’univers dels vestits de núvia per a la temporada 2025. A la cita, que organitza cada any Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, hi assistiran 400 prestigioses firmes de moda bridal, cerimònia i accessoris de tot el món. Concretament, del 17 al 20 d’abril, un total de 37 marques presentaran les seves col·leccions a la passarel·la; i del 19 al 21 d’abril, tindrà lloc el saló comercial.

Des de vestits de núvia i nuvi fins a vestits de cerimònia i evening wear s’espera que aquest esdeveniment reuneixi més de 900 dissenys que captivaran núvies, nuvis i convidats de tot el món. Aquest any, més d’una desena de firmes faran el seu debut en l’esdeveniment, demostrant com la creativitat i el disseny continuen evolucionant per adaptar-se a les demandes d’un mercat en constant canvi. Tal com explica la directora de la BBFW, Albasarí Caro, "Barcelona serà, més que mai, l’epicentre mundial del negoci i les tendències del sector i volem que la ciutat visqui aquesta gran celebració de la moda, la creativitat i l’excel·lència".

Aquesta edició serà la més internacional i de més envergadura en la seva història. I és que aquest any creix un 14% el nombre de marques i supera el seu rècord d’internacionalitat, amb el 80% de les 400 firmes en el seu trade show procedents de més de 35 països, com els Estats Units, Itàlia, el Regne Unit, els Països Baixos, França, Polònia, Ucraïna i Turquia.

Hub de negocis

BBFW 2024 a més de ser un centre de moda i tendències, també ho serà de negoci. Amb l’objectiu de potenciar les oportunitats de les marques participants, el saló ha activat el pla de hosted buyers, mitjançant el qual convida directament els més destacats compradors internacionals amb un elevat potencial de compra que es convertirà en una important inversió en el sector. Aquests professionals procedeixen de més de 80 països, sobretot de mercats clau com Europa, els EUA el Japó, Corea del Sud, Llatinoamèrica, el Sud-Est Asiàtic i, com a novetat d’aquesta edició, també d’Austràlia.

El certamen reuneix així compradors clau amb els expositors d’un trade show que trenca fronteres amb marques procedents de més de 35 països com Espanya, els EUA, Itàlia, el Regne Unit, Països Baixos, França, Polònia, Ucraïna i Turquia i amb firmes que hi participen per primera vegada de països com Austràlia, França, Colòmbia, Kosovo, el Líban, Corea del Sud i Romania, entre altres.

Així mateix, el saló comptarà amb més marques d’alta costura com Giambattista Valli, Zuhair Murad, Elie Saab, Stephane Rolland, o Viktor & Rolf, així com altres dissenyadors internacionals plenament consagrats com Jenny Packham, Tony Ward o Ines Di Santo a qui s’afegeix per primera vegada en aquesta edició Georges Hobeika.

Creativitat i el Disseny

Més de 900 vestits desfilaran en una passarel·la que reunirà 37 prestigioses marques del sector. El nou luxe, la feminitat clàssica i els detalls avantguardistes es fusionen en les tendències que marcaran la temporada vinent. Al llarg dels quatre dies dedicats a les desfilades participaran les firmes Jesus Peiro; Atelier Pronovias; Isabel Sanchis; Sophie et Voilà; Yolancris; Marco & María; Ogadenia Couture; Lucas Balboa, Formoso i Pedro Palmas, així com les internacionals Agnieszka Swiatly (Polònia); Marylise & Rembo Styling i Carta Branca (Bèlgica); The Atelier Couture by Prof. Jimmy Choo (Malàisia); Joli Poli (Vietnam); Madame Burcu (Turquia); Wona Concept & Eva Lendel i Katy Corso (Ucraïna); Demetrios (Itàlia); Julia Kontogruni (Bulgària), i Madeline by Morilee (EUA). Per la seva banda, Global Bridal House desfilarà amb les seves firmes Modeca, GBS Herve Paris i Libelle Bridal, dels Països Baixos, i la nord-americana Randy Fenoli Bridal.

Algunes marques com Allure Bridal, Caroline Castigliano, l’alemanya Sima Couture, la japonesa Serina, i les espanyoles Alicia Rueda, Raquel López, i Mariano Moreno s’estrenaran en aquesta edició de la BBFW i presentaran per primera vegada les seves col·leccions en aquest esdeveniment. Totes les desfilades es podran seguir a través d’una retransmissió en obert en streaming, aconseguint, així, una repercussió més gran i abast de nivell mundial.

‘Fashion Awards’

Aquest any l’esdeveniment donarà lloc a la segona edició dels Barcelona Bridal & Fashion Awards. Avalats per un jurat d’experts internacionals i presentats pel famós dissenyador i protagonista de l’exitós programa televisiu nord-americà Say Yes to the Dress, Randy Fenoli, aquests guardons honraran els dissenyadors més destacats. Firmes de renom mundial com Ines Di Santo, Jenny Packham i Yolancris han sigut elegits com a finalistes per la seva creativitat, bellesa, qualitat i inclusivitat. Els guardonats es revelaran durant la Barcelona Bridal Fashion Week 2024.

En total, són 15 els finalistes que opten als premis de cinc categories. Des del disseny del vestit de núvia fins a la campanya de comunicació, cada aspecte és avaluat minuciosament, reconeixent el talent, la professionalitat i l’excel·lència en cadascuna de les especialitats. La cerimònia de lliurament de premis, programada per al 20 d’abril en el marc de BBFW, promet ser un esdeveniment ple de glamur i distinció.

La Fura dels Blaus

En aquesta edició, a més, l’esdeveniment aposta per obrir-se a la ciutat, sortir de la passarel·la i portar la moda als carrers de Barcelona. Per això, llança, en col·laboració amb la companyia La Fura dels Baus, la creació ¡Barcelona Goes Bridal! una instal·lació artística que durant tot l’esdeveniment estarà exposada al passeig Maria Cristina del recinte firal de Montjuïc, amb l’objectiu d’interactuar i ser un atractiu per als ciutadans. Es tracta d’una reproducció a gran escala que representarà el cicle de la indústria de moda bridal, i en la qual en un gran penjador rotatiu de 100 metres de longitud i de 6 d’altura es podran veure uns 35 vestits de marques catalanes com Pronovias, Jesús Peiró, YolanCris, Novia d’Art, Mariano Moreno o Olga Macià, entre altres, donant suport així a la difusió de les firmes locals.

Notícies relacionades

Sinergies amb la IA

BBFW 2024 serà un escenari de convergència entre la moda i la tecnologia. L’esdeveniment presentarà la campanya amb la imatge de la seva pròxima edició a fi de reflectir l’impacte de les noves tecnologies en la moda. Així, la campanya NOW representa el moment de transició tecnològica actual i la necessitat d’integrar la intel·ligència artificial com una aliada al servei de la creativitat humana.