Dona i esport. Jocs Olímpics

Iberdrola, rumb a París 2024 amb les esportistes olímpiques i paralímpiques

En un homenatge a 47 esportistes, el president de la companyia, Ignacio Galán, ha reiterat el seu compromís amb l’esport practicat per dones i celebrat l’esperit olímpic i la igualtat d’oportunitats.

Iberdrola, rumb a París 2024 amb les esportistes olímpiques i paralímpiques
2
Es llegeix en minuts

Sandra Sánchez és la millor karateka de la història amb set ors europeus consecutius i l’or aconseguit a Tòquio; la taekwondista Adriana Cerezo, amb 17 anys, va guanyar la plata. Va ser la primera medalla per a Espanya en la cita olímpica. També van pujar al pòdium les piragüistes Teresa Portela i Maialent Chorraut, que aconseguien la segona posició en K1-200 i eslàlom respectivament en aquests Jocs. A l’Estadi Paralímpic l’atleta Susana Rodríguez arrasava a l’aconseguir l’or en triatló i la cinquena posició de la final dels 1.500 metres de la classe T11 (discapacitat visual). La jove nedadora Marta Fernández es penjava al coll la medalla daurada, mentre Eva Moral, triatleta en la classe PTWC1, i Sara Martínez, en salt de llargada T12, acabaven segones.

Totes elles, juntament amb integrants de la selecció d’hoquei, handbol, bàsquet en cadira de rodes i gimnàstica artística, a més de diverses atletes, piragüistes i esportistes de deu disciplines esportives diferents, han rebut a Madrid la Medalla Iberdrola a l’Energia en l’Esport per «l’esforç, capacitat de superació i professionalitat demostrats en uns Jocs que s’han desenvolupat amb la complexitat del context Covid», deien a l’acte.

Energia per recórrer el camí

Tot i que el focus d’atenció mediàtica es posi en la seva participació i resultats en els Jocs Olímpics, el cert és que el camí de totes elles comença molt abans de la cerimònia inaugural. Es tracta d’una planificació de quatre anys (cinc per la decisió d’ajornar Tòquio) en què, a més de continuar competint, es preparen per arribar en òptimes condicions al moment tan desitjat.

El camí cap a l’èxit olímpic és llarg i poden sorgir obstacles, com va passar amb la pandèmia. Per això, Iberdrola ha aprofitat aquest homenatge per reiterar una vegada més el seu recolzament i impuls a l’esport practicat per dones, perquè aquestes sàpiguen que no estan soles al seu camí cap a París 2024. «Continuarem al vostre costat, des d’avui fins a París. Un camí que segur que finalitzarà amb molts èxits, però que passi el que passi, haurà valgut la pena recórrer», afirmava Ignacio Galán, president de la companyia, en la trobada.

«Sou el mirall en què totes les joves es volen mirar. Això us ha de fer sentir orgulloses, però també sabeu que aquesta admiració comporta una responsabilitat: la de continuar treballant per trencar barreres i donar a l’esport practicat per dones la visibilitat que es mereix», deia el dirigent en el seu discurs.

«Continuarem al vostre costat, des d’avui fins a París. Un camí que segur que finalitzarà amb molts èxits, però que passi el que passi, haurà valgut la pena recórrer»

Ignacio Galán, president d’Iberdrola

Notícies relacionades

A més, en línia amb el compromís ferm que Iberdrola té amb la carrera esportiva i el futur de les esportistes, Galán ha anunciat que la companyia posarà en marxa, en col·laboració amb el COE, una nova edició del programa de formació per a esportistes en finances, economia i dret.

Es tracta d’un pas més per avançar en la igualtat real entre homes i dones, un dels valors essencials de la companyia. El 2016, va ser la primera en apostar globalment per la igualtat i l’empoderament de la dona a través de l’esport i en l’actualitat recolza 300.000 esportistes federades en disciplines com gimnàstica, triatló, rugbi, piragüisme, bàdminton, futbol, handbol, voleibol, hoquei, tennis de taula, atletisme, karate, boxa, surf, esports de gel i esgrima.