Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Els metges de família no poden més

Un nen rep una vacuna antigripal en un centre de salut.

Un nen rep una vacuna antigripal en un centre de salut. / VILLAR LÓPEZ (EFE)

Els metges de família del conjunt d’ambulatoris de Barcelona, manifesten que no poden més. Es queixen de que atenen un malalt cada 7’5 minuts, es a dir, 40 malalts en les 5 hores d’atenció. 7’5 minuts han de ser suficients per cridar al malalt, escoltar el que li pasa, fer-li les preguntes que corresponguin, fer-li les proves fisiques que calgui, determinar un diagnòstic, fer les receptes corresponents, i teclejar-ho tot a l’ordinador pel control i seguiment.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

És senzillament, una bestiesa. Jo he treballat com a gestor 25 anys a l’àrea de salut de Barcelona, tant en ambulatoris com en hospitals, i sé de què parlo. Són xifres inhumanes que no permeten al metge treballar bé i amb seguretat, i això els hi crea angoixa i pot repercutir en crisi i baixa laboral. Alguns, pocs afortunadament, s’ho prenen molt més tranquil.lament i al sortir de la visita et queda la sensació de que no has estat ben atés. La carrera de medicina és una de les que més obliga als estudiants a treballar per poder vetllar en el futur per la salut

dels seus pacients, és a dir, de tots nosaltres. Si després no els hi facilitem els recursos que necessiten estem fracassant com a societat. El Sr. Argimon, Director de l’ICS, ha de resoldre ja les seves reinvindicacions, que són justes.

Participacions delslectors

Mésdebats